Bucătăria indiană este plină de arome intense și inconfundabile; fie că sunt sau nu pe gustul tău, odată ce le guști ele îți schimbă puțin perspectiva asupra limitelor artei culinare.
Dacă totuși ai prins gustul acestor bucate (și probabil nu te mai poți sătura de ele), ar trebui să acorzi puțină atenție și pâinii Naan. În India, pâinicile Naan pot fi servite calde sau reci, alături de orice sortiment culinar indian. Poți pregăti acest aluat cu mai mult timp înainte, îl împarți în porții pe care le învelești în folie de aluminiu și le păstrezi în congelator. Le scoți cu aproximativ 45 de minute înainte de preparare. Pentru savoare, în aluat poți adăuga semințe de susan, câteva semințe de chimen negru, un vârf de cuțit de scorțișoară și garam masala, condiment specific oriental.
Ingrediente (6 porții) |
|
Mod de preparare
Din laptele călduț, puțin zahăr și drojdie, pregătești o maia pe care o lași să dospească aproximativ 20 de minute, într-un loc cald, ferit de curenți. Frămânți din toate ingredientele un aluat potrivit de tare, timp de aproximativ 15 minute.
Ungi compoziția cu puțin ulei, acoperi vasul cu un prosop și-l menții la căldură până când își dublează volumul.
După 1 oră, reîncepi să frămânți aluatul și îl împarți în 6 sfere egale. Le acoperi și le lași să crească 30 de minute.
Între timp, încălzești cuptorul. Pe planșeta presărată cu puțină făină, întinzi fiecare sferă de aluat sub forma unui disc subțire, de dimensiunea tăvii (aproximativ 30 cm). Introduci tava în cuptorul bine încălzit și coci aluatul până face bășicuțe pe o parte, apoi întorci pâinea și o rumenești frumos. Unge lipiile cu unt și presară pătrunjel tocat, așezându-le una peste alta.
Procedezi la fel cu toate bucățile de aluat.
Încearcă și: Marinadă indiană de iaurt
Sursă foto: iStock