Intr-o cratita, pune untul, zaharul, zaharul vanilat, mierea si lasa pe foc mic. Amesteca pana nu se mai simte zaharul. Lasa la racit.
Adauga faina, praful de copt, oul, smantana, sarea si condimentele. Framanta un aluat dur. Inveleste-l intr-o folie si da-l la frigider.
Scoate aluatul si portioneaza-l in 3-4 bucati. Pune-le separat intre doua folii alimentare si intinde cu sucitorul cate o foaie subtire. Decupeaza si asaza figurinele de turtă dulce intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Da la cuptor pentru 10-15 minute. Cat sunt fierbinti, „monteaza“ cei doi butoni din bombonele, dupa care lasa figurinele de turtă dulce sa se raceasca.
Decoreaza-i cu serbet caldut, ciocolata topita ori o glazura, dupa preferinta.
CITEȘTE ȘI: Mos Craciun din turta dulce
INGREDIENTE: |
|
Cand eram mici, visam la omuletii de turtă dulce pe care ii vedeam in desenele animate. Acum putem sa ii preparam chiar la noi in bucatarie. Ambalati in celofan si prinsi cu o fundita, pot deveni si ornamente pentru bradul de Craciun.