Home » Mâncăruri » Rețeta de omletă cu brânză, a la Gordon Ramsay

Rețeta de omletă cu brânză, a la Gordon Ramsay

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 199 vizualizari 4 minute timp estimat

Omleta lui Gordon Ramsay are următoarea rețetă! Încearc-o și o vei prepara mai des la micul dejun.

Cele mai bine păzite secrete pentru omleta

Ouă bune, unt bun, o tigaie bună, puțină sare și piper și o farfurie caldă sunt esențiale pentru o omletă bună.

Pentru patru persoane, dicționarul culinar al lui Larousse spune să spargi opt ouă într-un castron și să asezonezi cu o linguriță rasă de sare și un vârf de cuțit de piper. Bate cu o furculiță până când amestecul este omogen și fă acest lucru într-un mod care să introducă puțin aer în amestec.  

Pune și o lingură de smântână sau lapte. Apa din lichidul suplimentar fierbe și face abur atunci când este încălzită, creând bule minuscule în amestec, care sunt prinse pe măsură ce proteina din albușul de ou se stabilește. Dar, nu mai mult! 

Pune 25 de grame de unt într-o tigaie imaculat de curată, cu bază grea, iar când face spumă, toarnă ouăle, răspândindu-le uniform în jurul cratiței și apoi amestecă scurt cu o mișcare de opt.

Lasă omleta să se gătească până când baza este fermă, părțile laterale crocante și centrul semilichid. 

Nu uita trucul genial de servire! Unge cu unt o farfurie caldă și transferă dintr-o mișcare omleta.Îndoaie omleta și pune deasupra încă o mică bucățică de unt. Neapărat alături pâine prăjită,

omleta

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 1 lingură ulei măsline
  • un cub unt
  • 50 g brânză cheddar maturat, ras
  • sare
  • piper măcinat

Modalitate de preparare:

  1. Puneți la încins o tigaie mare pentru omletă cu diametrul de 20-21 cm.
  2. Bateți ouăle într-un castron până se omogenizează, dar nu adăugați sare și piper în acest moment.
  3. Puneți uleiul de măsline în tigaie și când simțiți ridicându-se un val puternic de căldură, adăugați untul și rotiți-l pe măsură ce se topește și face spumă.
  4. Turnați în tigaie ouăle bătute și amestecați-le circular cu o furculiță, agitând frecvent tigaia cu cealaltă mână.
  5. Când amestecul este coagulat pe trei sferturi, încetați să amestecați cu furculița și lăsați omleta în liniște pentru 30 de secunde.
  6. Desprindeți marginile cu o spatulă.
  7. Bateți tigaia de blatul de lucru pentru a o desprinde de pe tigaie. Această operațiune va ajuta să alunece cu ușurință.
  8. În acest moment asezonați cu sare și piper și presărați brânza.
  9. Îndoiți omleta, apoi transferați-o într-o farfurie, formând un rulou.
  10. Serviți imediat.

Credit Foto: 123RF

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro