Un preparat rapid, perfect pentru vară! Rețeta este pentru 4 porții și se prepară în aproximativ 30 de minute.
INGREDIENTE
300 g ciuperci proaspete sau felioare din conservă
1 dovlecel potrivit
1 vânătă de mărime medie
1 ceapă
1 legătură de pătrunjel verde
1 ardei
2 roșii
4 ouă
MOD DE PREPARARE
1. Cureți ciupercile, ardeiul, dovlecelul, vânăta și ceapa. Speli bine legumele și ciupercile.
Tai ceapa și ardeiul mărunt, iar ciupercile în felioare subțiri. Tai dovlecelul și vânăta în felii subțirele, apoi în cubulețe potrivite.
2. Încingi uleiul într-o tigaie nu mai mare de 25 cm diametru și călești ciupercile, ceapa, vânăta, dovlecelul și ardeiul, amestecând ușor. Când compoziția a scăzut și si legumele s-au înmuiat, adaugi roșiile decojite, tăiate în felioare și continui să le călești împreună timp de 2-3 minute.
Presari sare și piper după gust și pui deasupra conținutul ouălor. Presari, de asemenea, ochiurile cu sare și piper, acoperi cu un capac și lași să se facă ouăle la foc mic, timp de 3-4 minute.
3. Iei cu o paletă ouăle împreună cu legumele de sub ele și presari fiecare porție cu pătrunjel proaspăt.
Poftă bună!