Când ai chef de ceva dulce, dar n-ai de niciunele prin casă, o negresă de post poate salva situația cu brio. Mai ales aceasta…
1.Într-un castron, amestecă energic făina cu zahărul brun, praful de copt, cacaua, ciocolata rasă, nucile și puțină sare.
2.Separat, mixează banana zdrobită cu apa și romul, uleiul și oțetul de mere. Încorporează ingredientele uscate, amestecând de jos în sus până ce se omogenizează.
3.Compoziția astfel obținută, toarn-o într-o formă unsă și tapetată cu făină. Coace negresa la cuptor, la foc moderat, 20-30 de minute.
4.Lasă negresa prăjitura să se răcească şi las-o în frigider o oră înainte de a o servi. O poți servi și caldă, alături de o cupă de înghețată de vanilei sau cu frișcă vegetală și dulceață.
CITEȘTE ȘI: Placinta cu mere de post
300 g făină
50 g ciocolată neagră (de post)
200 g zahăr brun
75 g cacao
1 banana
50 g nuci
180 ml apă
1 linguriță cu praf de copt
2 linguriţe cu otet de mere
60 ml ulei
esență de rom
sare
Negresa de post cu ciocolată neagră este minunata langa o cafea la o sueta cu prietenele (sau colegele).