Home » Deserturi & băuturi » Mici secrete pentru rețete gustoase: Cum prepari checul

Mici secrete pentru rețete gustoase: Cum prepari checul

Autor: Otilia Ignat
0 comentariu 232 vizualizari 6 minute timp estimat

Dulciurile făcute în casă sunt mai gustoase, mai economice și chiar mai sănătoase decât cele din cofetării, supermarketuri și patiserii. 

Checul reprezintă un de desert savuros, care poate fi preparat în diverse variante, inclusiv de post. Un chef cu blat pufos și aromat, asezonat cu o glazură pe măsură sau consumat simplu, poate cuceri simțurile culinare ale oricăruia dintre noi. Adaugănd esențe de vanilie, rom, lămâie sau coniac și fructe proaspete sau uscate, checul este un preparat delicios care poate fi reinventat ori de câte ori îl pregătești. 

Află în continuare secretele unui chec perfect!

Încearcă: Chec cu banane și ciocolată

Lista ingredientelor necesare pentru checul clasic  

Pentru a pregăti această prăjitură simplă dar, de altfel, foarte gustoasă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 5 ouă;
  • 200 grame făină;
  • 200 grame zahăr;
  • 2 linguri de cacao;
  • 4 linguri de ulei;
  • 1 linguriță de praf de copt;
  • 1 praf de sare;
  • 2 plicuri de zahăr vanilinat. 

Desigur, poți personaliza rețeta de chec după preferințele tale. Poți prepara chec de post, doar înlocuind ouăle cu 2 banane, poți alege un topping cu aromele favorite pentru a glazura prăjitura, ori poți îmbogăți rețeta cu nuci, migdale, fructe din compot, proaspete sau confiate. Dacă ești la dietă, poți renunța la jumătate din cantitatea de unt (sau ulei în cazul rețetei propuse de noi) în favoarea unui iaurt cu conținut redus de grăsimi. 

Pentru copii, încearcă o rețetă de chec cu umplutură de cremă de ciocolată, pe care cei mici îl vor gusta cu foarte mare plăcere!

Cum prepari checul cel mai delicios?

Pentru a prepara un chec pufos și delicios, urmează pașii descriși mai jos:

  • Separă albușurile de gălbenuș; 
  • Bate albușurile spume, nu înainte de a adaugă un praf de sare;
  • Amestecă gălbenușurile cu uleiul și apoi adaugă-le peste albușuri, amestecând treptat cu o lingură tip spatulă;
  • Amestecă făina cu praful de copt și încoporează-le cu mixul dintre albușuri și gălbenușuri. 
  • Împarte compoziția în două părți egale, adaugând într-una dintre jumătăți cele 2 linguri de cacao;
  • Pune compoziția simplă într-o tavă specială pentru chec; nu uita să pui mai întâi hârtia de copt în tavă, pentru a preveni lipirea aluatului de marginile acesteia;
  • Peste compoziția albă, pune și amestecul în care ai adăugat în prealabil cacao. 
  • Folosind o furculiță sau o spatulă, amestecă prin mișcări ușoare, de sus în jos, până ce se întrepătrund cele două compoziții;

La final, tot ce ai de făcut este să lași checul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. 

Secretul unui chec ca la carte

Pentru ca rețeta de chec să-ți reușească, trebuie să afli secretul unui desert ca la carte: 

Folosește ouăle la temperatura camerei, la fel ca și restul ingredientelor. Indicat este să le scoți de la frigider înainte cu circa 60 de minute înainte de a prepara checul. Astfel, ele se vor omogeniza mai rapid, iar checul va fi mai fraged și mai pufos. 

Dacă ești în criză de timp, apelează la un mic truc pentru a aduce ouăle la temperatură optimă mai repede: lasă-le în apă caldă timp de un sfert de oră.

Încearci: Chec „la metru” – bunătate de desert 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro