Home » Deserturi & băuturi » Mere coapte

Mere coapte

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 242 vizualizari 2 minute timp estimat

1.Taie merele în jumătate și scobește-le, apoi mărunțește miezul. Separat, trage în tigaie mugurii de pin.

2.Spală stafidele sub jet de apă călduță și pune-le într-un castronel împreună cu alcoolul. Acoperă și lasă un sfert de oră.

3.Scurge-le, dar păstrează alcoolul, și amestecă-le cu nuca și coaja de portocală. Într-o crăticioară, adu la temperatura de fierbere apa în care ai pus zahărul brun, untul, scorțișoara și nucșoara. Lasă să fiarbă, descoperit 2 minute.

4.Umple jumătățile de măr cu amestecul de stafide, mugurii de pin și pune-le într-o tavă. Toarnă deasupra alcoolul și sosul de zahăr și scorțișoară și dă la cuptor pentru 30-35 de minute. 

5.După ce le-ai scos din cuptor lasă-le deoparet 15 minute înainte de a le servi.

credit foto: Guliver/Thinckstock

Poza principala

mere_coapte_520688169_mica.jpg

2 mere mari

4 linguri cu stafide

¼ linguriță cu coajă de portocală

2-3 linguri cu miere

60 ml apă

1 lingură cu unt

2 linguri cu nucă zdrobită

¼ linguriță cu scorțișoară

¼ linguriță cu nucșoară

50 ml coniac/rom

50 g muguri de pin

Un desert aromat, ușor de pregătit, potrivit chiar și în perioada în acre ai hotărât să postești.
Numar de portii
2

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro