1.Taie merele în jumătate și scobește-le, apoi mărunțește miezul. Separat, trage în tigaie mugurii de pin.
2.Spală stafidele sub jet de apă călduță și pune-le într-un castronel împreună cu alcoolul. Acoperă și lasă un sfert de oră.
3.Scurge-le, dar păstrează alcoolul, și amestecă-le cu nuca și coaja de portocală. Într-o crăticioară, adu la temperatura de fierbere apa în care ai pus zahărul brun, untul, scorțișoara și nucșoara. Lasă să fiarbă, descoperit 2 minute.
4.Umple jumătățile de măr cu amestecul de stafide, mugurii de pin și pune-le într-o tavă. Toarnă deasupra alcoolul și sosul de zahăr și scorțișoară și dă la cuptor pentru 30-35 de minute.
5.După ce le-ai scos din cuptor lasă-le deoparet 15 minute înainte de a le servi.
credit foto: Guliver/Thinckstock
2 mere mari
4 linguri cu stafide
¼ linguriță cu coajă de portocală
2-3 linguri cu miere
60 ml apă
1 lingură cu unt
2 linguri cu nucă zdrobită
¼ linguriță cu scorțișoară
¼ linguriță cu nucșoară
50 ml coniac/rom
50 g muguri de pin