212
Secretul unei fripturi de pui gustoase poate fi această marinadă indiană de iaurt.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 linguriță semințe de coriandru
- 1 linguriță semințe de fenicul
- 2 lingurițe semințe de muștar
- 2 păstăi cardamom verde
- 6 căței de usturoi
- 2 lingurițe sare grunjoasă
- coaja rasă fin și zeama de la 2 limete
- 4 ardei iuți proaspeți (tocați)
- 1 ceapă albă medie, tocată
- jumătate de cană de iaurt
Modalitate de preparare:
- Prăjiți semințele de coriandru cu fenicul, muștar și cardamom, într-o tigaie uscată, pe foc mediu, până se înegresc ușor și încep să emane parfum. (1 1/2 minute)
- Măcinați-le într-o pudră fină cu o râșniță de mirodenii, apoi transferați-le într-un blender cu restul ingredientelor.
- Pulsați blenderul până obțineți o pastă omogenă.
- Cantitatea obținută ajunge pentru aproximativ 500 de grame de carne.
- Restul de marinadă indiană se poate păstra la frigider timp de 3 zile.
Credit Foto: 123RF