Această mâncare de legume la cuptor este ușor de preparat și poate fi consumată și simplu, dar și ca garnitură.
Ingrediente (4 porții)
- 3 cartofi
- 3 dovlecei
- 3 roșii mari
- 2 vinete
- 150 g cașcaval
- ulei (pentru călit)
- 1 cub de unt (pentru uns)
- pesmet
- sare
- piper
- pătrunjel pentru ornat (opțional)
Mod de preparare
Pentru început, decojește cartofii și pune-i la fiert. Lasă-i până când se înmoaie puțin, fără a se rupe în bucăți.
Scoate cartofii din apă și lasă-i la răcit. Când s-au răcit suficient, taie-i rondele.
Taie în rondele dovleceii și roșiile, fără să le cureţi de coajă. Taie vinetele și călește-le ușor pe ambele părţi în două linguri cu ulei.
Unge o tavă de cuptor cu unt și tapeteaz-o cu pesmet. Așază în tavă rondele de legume intercalat: cartof, dovlecel, roșie, vânătă, până ce termini rândul. Și tot așa, în continuare. Stropește cu sare și piper.
Dă legumele la cuptorul încins pentru 20 de minute.
Scoate tava și rade cașcaval peste, apoi lasă la gratinat zece minute. La final, poți presăra și puțin pătrunjel tocat peste.
Poftă bună!
Încearcă și alte rețete eCuisine la cuptor:
- Risotto cu sfeclă roșie la cuptor
- Cartofi la cuptor cu rozmarin, lămâie și usturoi
Sugestia eCuisine
Acesta este un preparat care îţi permite să lași imaginaţia în voia ei: folosește și ciuperci, și ardei, și ceapă sau usturoi; vor da un gust mai bogat mâncării!
Sursă foto: iStock