213
Ai gătit tot felul de fripturi de miel, dar la această variantă nu cred că te-ai gândit! Iată cum să faci cel mai delicios kebab de miel.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Ingrediente (4 porții)
- 500 g pulpă slabă de miel
- 1 ardei gras roșu mare
- 1 ardei gras galben mare
- O ceapă
- 8 ciuperci brune
- 8 roșii cherry
- ulei de măsline
Pasta de ierburi:
- coaja rasă fin și zeama de la o lămâie
- 2 căței de usturoi curățați și tocați mărunt
- 1/2 ljnguriță sumac
- 1/2 linguriță oregano uscat
- 1/2 linguriță mentă uscată
- 1/2 linguriță cimbru uscat
- 1/2 linguriță rozmarin uscat măcinat
- 1/2 linguriță tarhon uscat
- 1/4 linguriță scorțișoară
- 1 lingură ulei de măsline
- sare de mare
- piper negru
Modalitate de preparare:
- Taie carena de miel în cuburi de 2,5 cm și pune-o într-un bol.
- Amestecă toate ingredientele pentru pasta de ierburi aromatice și pune-o peste miel.
- Amestecă bine și acoperă cuburile în mod uniform.
- Acoperă cu folie alimentară și lasă la marinat la frigider timp de câteva ore sau peste noapte.
- Când te pregătești să gătești, înmoaie 6-8 bețe de bambus în apă rece, cel puțin 20 d eminute și lasă mielul la temperatura camerei.
- Taie ardeii grași în două, scoate semințele, apoi taie-i bucăți de 2,5 cm.
- Înfige ardeii, mielul, ciupercile și roșiile cherry, în mod alternativ, pe frigările înmuiate.
- Încinge grătarul sau pune o tigaie de friptură pe foc mare.
- Stropește frigăruile cu puțin ulei de măsline și asezonează cu sare și piper.
- Frige sau prăjește frigăruile 2- 3 minute pe fiecare parte.
- Lasă-le să se odihnească 1-2 minute, apoi servește-le cu o salată la alegere.
Sursă foto: 123RF
1 comentariu
Este super reteta, se face usor si este foarte bun. Like!