Home » Deserturi & băuturi » Kanelbullar, melci aromați în stil suedez

Kanelbullar, melci aromați în stil suedez

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 193 vizualizari 2 minute timp estimat

Gastronomia scandinavă este plină de bunătăți care abia așteaptă să fie descoperite și savurate. Astăzi ne oprim în Suedia și ne concentrăm asupra unei prăjiturele deosebite. Melcișorii cu scorțișoară Kanelbullar sunt un desert foarte familiar suedezilor și întotdeauna serviți la petreceri, alături de cafea sau o altă băutură caldă.

Știai că…

Suedezii dedică acestui desert și o zi din an, pe cea de 4 octombrie? Dacă în această zi se întâmplă să te afli într-o cafenea și să primești un melcișor Kanelbullar și să-l refuzi, cerând în schimb un alt desert, gestul tău va fi considerat de către gazde o mare ofensă.

Ingrediente (24 porții)

  • 500 g făină tip 000
  • 2 gălbenușuri
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahăr
  • 20 g drojdie
  • 1 linguriță cardamom
  • 1 cană lapte cu 3,5% grăsime
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură

  • 100 gr unt
  • scorțișoară
  • 1 ceașcă de zahăr

Pentru decor

  • 1 ou
  • zahăr perlat

Mod de preparare

Cerni făina într-un castron, iar la mijloc faci o adâncitură în care pui drojdia amestecată cu puțin lapte călduț și 1 lingură de zahăr.

După ce maiaua a crescut 10 minute, adaugi restul ingredientelor și frămânți un aluat omogen, elastic, pe care îl lași să crească.

Pentru umplutură, mixezi într-un bol untul moale, zahărul și scorțișoara.

Întinzi 2 foi dreptunghiulare, pe care le ungi cu pastă de unt aromat. Presari puțin zahăr perlat și rulezi, apoi tai ruloul în rondele de 3-4 cm.

Le așezi pe tăietură, în tava tapetată cu hârtie de copt, le ungi cu ou bătut și presari zahăr perlat.

Le lași să crească în tavă 20-30 de minute, după care introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenesc frumos.

Le servești la micul dejun, cu lapte sau le iei cu tine la pachet, pentru pauza de masă de la serviciu.

Poftă bună!

Încearcă și: Lava cake cu sos de mure

Încearcă și: Bienenstich (Bee Sting Cake)

 

 

Sursă foto: iStock

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro