Home » Deserturi & băuturi » Înghețată cu mascarpone

Înghețată cu mascarpone

Autor: Otilia Ignat
3 comentarii 2,1K vizualizari 11 minute timp estimat

Mascarpone este un ingredient principal pentru a face înghețată în casă. Înghețată este fină, cremoasă, are o consistență delicată. În plus, datorită includerii de brânză mascarpone în ingrediente poți adaugă orice fel de fructe, arome, nuci sau semințe. Înghețata cu mascarpone reprezintă o delicioasă combinație, iar preparatul final este luxuriant Iată cum poți pregăti trei variante delicioase de înghețată cu mascarpone pentru a-ți răcori ziua și a-ți încânta papilele gustative.

  • Înghețată cu mascarpone și frișcă
  • Înghețată cu mascarpone și fructe
  • Înghețată cu mascarpone și lapte condensat
  • Înghețată cu ciocolată și mascarpone
  • Înghețată de piersici și zmeură cu mascarpone

Descoperă toate rețetele clasice de înghețată de casă exact după rețetele pe care le folosea bunica, cu lapte, ouă și smântână

Înghețată cu mascarpone și frișcă

inghetata de mascarpone cu frisca

Ingrediente:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Esență de rom, stafide și bucățele de ciocolată 

Mod de preparare

Într-un bol mare, bate smântâna lichidă până când se formează vârfuri moi. Adaugă treptat zahărul pudră și continuă să bați până când frișca devine fermă. 

Într-un alt bol, amestecă mascarponele cu extractul de vanilie până obții o compoziție omogenă și cremoasă. Pune esența de rom, stafidele rehidratate și bucățelele de ciocolată. Amestecă bine. Adaugă frișca bătută peste amestecul de mascarpone și amestecă ușor, cu mișcări de sus în jos, până când toate ingredientele sunt bine combinate și compoziția este aerată și cremoasă.

Toarnă compoziția într-un recipient pentru înghețată, acoperă-l și pune-l în congelator pentru cel puțin 4-6 ore sau până când înghețata este fermă.

Înghețată cu fructe

gelato cu fructe

Ingrediente

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smântână lichidă
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Fructe proaspete sau congelate (căpșuni, afine, mango, kiwi etc.), tăiate în bucăți

Mod de preparare

Într-un bol mare, amestecă mascarponele cu zahărul pudră și extractul de vanilie până când obții o compoziție omogenă. Într-un alt bol, bate smântâna lichidă până când se formează vârfuri moi. Adaugă smântâna bătută peste amestecul de mascarpone și amestecă ușor până când toate ingredientele sunt combinate.

Adaugă bucățile de fructe în amestec și amestecă ușor. Toarnă compoziția într-un recipient de înghețată și congelează timp de cel puțin 4-6 ore sau până când este fermă. Servește înghețata cu fructe proaspete deasupra, dacă dorești.

Înghețată cu lapte condensat 

inghetata cu lapte condensat

Ingrediente:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smântână lichidă
  • 200 g lapte condensat îndulcit
  • 1 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

Într-un bol mare, amestecă mascarponele cu laptele condensat și extractul de vanilie până când obții o compoziție omogenă. Într-un alt bol, bate smântâna lichidă până când devine densă și tare. Adaugă frișca bătută peste amestecul de mascarpone și amestecă ușor până când toate ingredientele sunt combinate.

Toarnă compoziția într-un recipient de înghețată și congelează timp de cel puțin 4-6 ore sau până când este fermă.

Înghețată cu ciocolată și mascarpone

mascarpone cu ciocolata

Ingrediente:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smântână lichidă
  • 100 g ciocolată neagră, topită și răcită
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Cubulețe de ciocolată pentru decor (opțional)

Mod de preparare

Într-un bol mare, amestecă mascarponele cu zahărul pudră și extractul de vanilie până când obții o compoziție omogenă. Într-un alt bol, bate smântâna lichidă până obșii frișcă. Adaugă smântâna bătută peste amestecul de mascarpone și amestecă ușor până când toate ingredientele sunt combinate. 

Adaugă ciocolata topită în amestec și amestecă ușor pentru a o distribui uniform. Toarnă compoziția într-un recipient de înghețată și, dacă dorești, adaugă cubulețe de ciocolată deasupra pentru decor.Congelează timp de cel puțin 4-6 ore sau până când este fermă.

Înghețată de piersici și zmeură cu mascarpone

gelato cu zmeura

Ingrediente

  • 500 g mascarpone (sau ricotta)
  • 175 g zahăr
  • 50 ml lichior de piersici
  • 600 g friscă
  • 200 g zmeură
  • 400 g piersici din conservă (mai bine decât proaspete, pentru că sunt ușor îndulcite)

Mod de preparare

Piersicile din conservă le tai în felii subțiri. Pe o tavă pui hârtie de copt, așezi pe ea fructele și dai la congelator. Bați bine crema mascarpone cu telul sau mixerul. Zahărul îl pui într-o oală mică să fiarbă cu 1/8 l de apă.

Amesteci până obții un sirop. Îl iei de pe aragaz, îl lași la răcit și îl incorporezi în mascarpone, odată cu lichiorul de piersici. Adaugi și zmeura congelată, împreună cu piersicile. La final bați bine frisca și o amesteci în mascarpone.

Tapetezi cu folie alimentară vasul pentru înghețată și răstoarni amestecul de mascarpone și fructe, nivelezi puțin și dai tava la congelator pentru cel puțin 3 ore. Scoți desertul din congelator cu 45 de minute înainte de a-l aduce la masă și îl pui în frigider să se dezghete puțin. Îl tai feliuțe cu ajutorul unui cuțit înmuiat în apă.

De ce să cheltuim bani pe înghețate din magazine, pline de conservanți, când putem prepara chiar noi una absolut delicioasă. Rețetele de mai sus sunt dovada.

sursa foto: 123rf.com

3 comentarii

Înghețată de casă. Rețete clasice, ca pe vremuri 25 mai 2024 - 6:15 pm

[…] mai 2024 Top Posts Ciorbă de pui, rețeta oltenească Înghețată cu mascarpone Înghețată de casă. Rețete clasice, ca pe vremuri Rețete de prăjituri cu căpșuni […]

Raspunde
Mascarpone și ce trebuie să știi despre această brânză versatilă 25 mai 2024 - 7:52 pm

[…] ce trebuie să știi despre această brânză versatilă Ciorbă de pui, rețeta oltenească Înghețată cu mascarpone Înghețată de casă. Rețete clasice, ca pe vremuri Rețete de prăjituri cu căpșuni […]

Raspunde
Înghețată vegană - tețete rapide și simple 16 iunie 2024 - 5:40 pm

[…] Încearcă și rețetele de înghețată cu mascarpone, probabil cele mai fine și mai bune varaiante de ănghețată de […]

Raspunde

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro