O rețetă inedită, perfectă pentru întreaga familie! Ingredientele sunt pentru 4 porții, iar prepararea durează aproximativ o oră.
INGREDIENTE
Pulpele posterioare și spatele iepurelui
1 morcov
1 ceapă mică
1 foaie de dafin
1 rămurică de cimbru uscat
4-5 boabe de piper
3 linguri ulei
100 ml oțet
300 ml apă
½ căpățână de usturoi sau 1 legătură de usturoi verde
100 ml vin alb
Sare
Boia
MOD DE PREPARARE
- Cureți, speli și tai Julien morcovul și ceapa. Fierbi legumele în apă timp de 5 minute, apoi adaugi oțetul, foaia de dafin, cimbrul, piperul, uleiul și o lingură cu sare. Stingi focul și lași baițul la răcit.
- Cureți carnea de pielițele subțiri și o speli. Într-un vas de lut, pui carnea de iepure și morcovul și torni baițul. Dai vasul la frigider pentru cel puțin 3 ore.
- Scurgi carnea și o usuci folosind un șervet. O așezi într-un vas termorezistent uns cu ulei, o presari cu boia și pui deasupra usturoiul curățat, tăiat în felii. Dai iepurele la cuptor pentru 45 de minute, iar din când în când îl stropești cu vin alb.
RECOMANDĂRI: Pentru a scurta durata de preparare a fripturii, poți înăbuși carnea cu ulei și cu puțină apă, timp de 5 minute, pe fiecare parte.
În vasul termorezistent poți pune și câțiva cartofi tăiați în sferturi, pentru o garnitură pregătită rapid.
Găsești mai multe rețete de mâncăruri delicioase în revista #Practic în Bucătărie! Prima ediție din 2025 este acum în magazinele de presă!
O poți procura și online de pe publisol.ro, în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva #Practic în Bucătărie, 123rf.com