Gazpacho este o supă rece (o putem considera și băutură!) făcută din legume crude amestecate cu blenderul. În mod tradițional, se prepară din roșii pasate cărora li se adaugă castraveți, ardei grași, ceapă, usturoi și ulei de măsline. Dar există și variante, de exemplu gazapacho pe bază de castraveți. Iar în loc de legume pot fi folosite chiar și fructe, de pildă pepene verde.
Supa gazpacho provine din Spania, mai precis din regiunile sudice ale Peninsulei Iberice, din Andaluzia, dar, pentru că este gustoasă, se prepară foarte repede și e perfectă pentru zilele caniculare, s-a răspândit în multe alte locuri ale lumii,
Iată mai jos o rețetă pe care o poți prepara acasă în doar 10 minute!
INGREDIENTE pentru 4 porții
5 roșii bine coapte
1 ardei gras roșu
½ castravete mare
1 ceapă roșie mică
2 căței de usturoi
2 linguri oțet balsamic
30 ml ulei de măsline
2 felii pâine mai uscată
sare
piper măcinat
100 ml apă
2 fire busuioc verde
MOD DE PREPARARE
1. Speli legumele, le tai în bucăți și le treci prin blender. Mărunțești pâinea și o adaugi în blender. Presari sare și piper după gust.
2. Adaugi usturoiul, oțetul balsamic, uleiul de măsline și continui să mixezi totul timp de aproximativ 2 minute. Adaugi sare și piper, după care amesteci din nou. Opțional, poți să mai subțiezi supa.
3. Poți să consumi supa imediat ce este gata sau după ce ai răcit-o în frigider pentru cel puțin 1 oră.
Sursă foto: 123rf.com