Home » Mâncăruri » Garnituri pentru fripturi. Rețete de gală și nu numai

Garnituri pentru fripturi. Rețete de gală și nu numai

Autor: Otilia Ignat
0 comentariu 1,6K vizualizari 8 minute timp estimat

Am adunat la un loc trei dintre cele mai bune și mai simple garnituri pentru fripturi. Am folosit legume simple, ușor de găsit. Oricare dintre aceste trei rețete este perfectă pentru a completa friptura de porc sau pui. Un alt avantaj al acestor garnituri pentru fripturi este că se pot pregăti foarte repede și pot fi reîncălzite fără să-și piardă din aspect, gust sau aromă. Mai mult, oricare dintre ele poate onora o masă festivă. 

garnituri-pentru-fripturi-pastarnac-glazurat

Miso de păstârnac

Păstârnacul este o leguma extrem de fină, perfectă pentru o masă de sărbătoare și completarea perfectă pentru friptura de duminică sau pentru masa de Crăciun.  Este una dintre garniturile care merg la ceafa de porc. 

Ingrediente 

  • 4 linguri ulei de măsline sau alt ulei vegetal; 
  • 800 g păstârnac (aproximativ 4-5 bucăți mari), curățați și tăiați în patru pe lung; 
  • 60 g miso alb; 
  • 1 lingura de miere. 

Mod de preparare

Fierbeți păstârnacul în apă cu sare timp de 4-5 minute până încep să se înmoaie. Se scurge bine și pune pe un servet absorbant pentru 10 minute, astfel încât să fie eliminată apa. 

Amestecați pasta miso cu mierea de albine și adaugați o lingură de apă. Puneți păstrnacul într-o tavă care merge la cuptor. Stropiți-l cu ulei. Răsuciți bucățile de păstârnac în tava astfel încât să se ungă pe toate părțile cât mai uniform. Puneți peste acestea sosul de miso și miere și, tot așa, răsuciți fiecare bucată pentru a se glazura. 

Puneți tava în cuptor la 200 de grade, pentru 10 de minute. Scoateți din cuptor și rotiți fiecare bucată, apoi întoarce tava la cuptor pentru alte 5-7 minute. Se pot reîncalzi la microunde sau în cuptorul bine încins și apoi închis. 

Pasta miso sau sosul miso este un condiment japonez extrem de gustos. Îl găsiți în supermarket și merită să-l încercați pentru gustul cu totul special. Miso are și multiple beneficii. 

varza-de-bruxelles-si-castane-garnitura-pentru -fripturi

Varza de Bruxelles cu castane si salvie

Varza de Bruxelles este un ingredient frecvent folosit în rețetele de garnituri pentru fripturi.  Culoarea, forma și gustul acesteia, o recomandă! În plus, este un fel de mâncare grozav de gustos și foarte ușor de făcut. Garnitura este perfectă pentru o masă de sărbătoare, dar poate fi și o cină simplă cu oricare altă ocazie.  Este garnitura perfectă pentru friptura de pui. 

Ingrediente 

  • 1 kg varza de Bruxelles, tăiată în jumătate; 
  • 4 linguri de ulei; 
  • câteva feliuțe de slănină afumată;  
  • salvie; 
  • 200 g castane întregi, fierte și curățate de coajă; sare și piper; 
  • opțional fulgi de ardei iute.

Mod de preparare

Fierbe varza de Bruxelles 5 minute în apă care clocotește (pune varza în apă când aceasta fierbe). Scurge apa și răcește-le rapid cu apă rece. 

Încinge uleiul și topește slăninuța. Adaugă salvia și castanele. Ține pe foc câteva minute apoi adaugă varza de Bruxelles.  Condimentează și călește 5-7 minute. Gata! Poți pune garnitura pe masă. 

crema-de-spanac

Cremă de spanac

Ce poate fi mai bun decât un spanac cremos, infuzat cu nucșoară? Perfect pentru a însoți orice friptură și mai ales perfect pentru masa de Crăciun. Preparat astfel este una dintre cele mai bune garnituri pentru  carne.

Ingrediente 

  • 25 g de unt;
  • 1 ceapa mica, tocată mărunt;
  • 2 linguri de făină ;
  • 200 ml lapte; 
  • 400 g spanac (tocat, congelat);
  • 100 ml smântână de gătit;
  • nucșoară, sare, piper.

Mod de preparare

Topește untul într-o cratiță, apoi se adaugă 1 ceapă mică, tocată mărunt și gătiți timp de 5 minute până se înmoaie.

Adăugați 2 linguri de făină și gătiți timp de 2 minute, apoi amestecați încet 200 ml de lapte. Cu telul tip pară este cel mai ușor. Ține totul pe foc mic și fierbe sosul pentru 5 minute până când se îngroașă.

Între timp, puneți spanacul într-o strecurătoare mare. Turnați peste el un ibric cu apă clocotită până când frunzele se dezgheață (poate fi necesar să faceți acest lucru de două ori). Scurge bine și adaugă-l în sosul fierbinte. Pune smântâna, amestecă, adaugă sare, piper, nucșoară rasă și servește. 

Sursa foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro