Home » Deserturi & băuturi » Fursecuri americane cu ciocolată. Și puțină istorie

Fursecuri americane cu ciocolată. Și puțină istorie

Autor: Otilia Ignat
0 comentariu 1,8K vizualizari 7 minute timp estimat

Fursecurile americane cu ciocolată, așa cum le știm azi au fost inventați de Ruth Graves Wakefield în 1938. Specialistă în produse de cofetărie, ea a creat rețeta în perioada în care deținea un restaurant în Whitman, Massachusetts, specializat în bucătăria tradițională. Există un mit conform căruia ea a dezvoltat fursecurile dintr-o întâmplare, deși Wakefield a spus că a creat acest produs intenționat. „Servisem un biscuit subțire cu unt, caramel și nuci alături de înghețată și a plăcut foarte mult, așa că am îmbunătățit rețeta și am adăugat bucăți tocate dintr-o bară de ciocolată amăruie”, a spus aceasta, citată de un ziar al vremi. 

Caietul cu rețete al lui Wakefield a fost publicat pentru prima dată în 1936, de o editură din New York. Ediția din 1938 a caietului de bucate a fost prima care a inclus rețeta „Toll House Chocolate Crunch Cookie”, care a devenit rapid un biscuitul preferat în casele americane. Toll House era numele restaurantului lui Ruth Graves Wakefield

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, soldații americani din Massachusettsa împărțeau biscuiții primiți de acasă cu soldați din alte părți ale Statelor Unite, astfel că soldații scriau acasă rugându-și familiile să le trimită biscuiți Toll House ceea ce a contribuit la răspândirea popularității lor dincolo de coasta de est. Biscuiții cu bucăți de ciocolată au fost vânduți pentru prima dată în Marea Britanie în 1956 și de aici, treptat au devenit populari și în Europa. 

Rețetă originală

Sue Brides, specialistă în produse de cofetărie, care a lucrat cu Ruth Graves Wakefield la Toll House Inn, a transmis rețeta originală fiicei sale, Peg, care a împărtășit-o la rândul ei, într-un interviu TV dedicat fursecurilor cu ciocolată. 

Ingrediente pentru fursecurile americane cu ciocolată

  • 350 g untură
  • 250 g zahăr
  • 250 g zahăr brun
  • 3 ouă
  • 7 g sare
  • 750 g de făină
  • 2 lingurițe de apă caldă
  • 7 g bicarbonat de sodiu
  • 7 g lingurițe vanilie
  • bucăți de ciocolată semi-dulce, tăiată în bucăți de mărimea unui bob de mazăre

Rețeta adaptată de fursecuri americane cu ciocolată 

Ingrediente

  • 400 g făină;
  • 150 g zahăr brun; 
  • 150 g zahăr alb, tos;
  • 3 ouă; 
  • 200 g unt; 
  • 200 g ciocolată cu lapte, tăiată in bucățele;
  • 100 g ciocolata amaruie, tăiată in bucățele; 
  • 1 lingurita rasă de bicarbonat;
  • esență de vanilie;
  • un praf de sare.

Mod de preparare

  • Amestecă untul moale cu zahărul alb și cel brun până ce se dizolvă complet. 
  • Adaugă ouăle întregi pe rând și se omogenizează bine după fiecare. 
  • Adaugă vanilia, sarea și, treptat, făina, în timp ce amesteci ușor. 
  • La final, pune cele două feluri de ciocolată, omogenizând ușor. 
  • Fursecurile se coc într-o tavă clasică de aragaz, tapetată cu hârtie de copt. 
  • Pune cel mult șase, opt fursecuri, în gramajoare de dimensiunea unui ou. Vor crește la copt, luând aspectul specific al fursecurilor americane.

Pentru că au foarte mult zahăr se recomandă conscumul lor responsabil

Pentru variație ai putea încerca și cornulețele cu nucă măcinată

Sursa foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro