203
Un desert ușor de vară, intens aromat și condimentat.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 6
Ingrediente:
- 4 frunze de dafin
- 2 batoane scorțișoară
- 1 păstaie vanilie
- 4 semințe de la 1/2 anason
- 1/2 linguriță piper măcinat
- sucul și coaja de la 3 portocale
- 4 lingurițe miere de albine
- 3 lingurițe zahăr muscovado
- 6 piersici sau nectarine
- 6 smochine
- 25 g unt nesărat
- biscuiți amaretti pentru servit sau înghețată de vanilie (la alegere)
Modalitate de preparare:
- Cu o zi înainte de a prepara, rupeți frunzele de dafin și scorțișoara în două sau trei bucăți pentru a elibera uleiuri și parfumuri.
- Se împarte păstaia de vanilie în jumătate și se extrag semințele cu partea din spate a unui cuțit.
- Se amestecă cu semințele de anason stelat și piper, coaja de portocală și sucul, mierea de albine și zahărul pentru a face un sos. Acoperiți și lăsați la rece.
- Cu o jumătate de oră înainte de servire: Se încălzește cuptorul la 200 ° C .
- Se taie piersicile sau nectarinele în jumătate și se îndepărtează sâmburii.
- Smochinele se taie în jumătate.
- Puneți piersici sau nectarinele cu fața în jos într-un vas de copt mare sau o tavă.
- Se toarnă sosul picant peste fructe și la final se adaugă untul.
- Coaceți în cuptor timp de 10 minute, se adaugă smochine și se amestecă fructele cu o lingură.
- Coaceți pentru încă 15 minute, stropind fructele cu sosul din tavă de 3 ori până la final.
- Se servește desertul cu înghețată sau creme fraîche și pricomigdale/biscuiți amaretti.
Credit Foto: 123RF