Home » Deserturi & băuturi » Fructe coapte cu miere de albine și sos de portocale

Fructe coapte cu miere de albine și sos de portocale

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 200 vizualizari 2 minute timp estimat

Un desert ușor de vară, intens aromat și condimentat.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente:

  • 4 frunze de dafin
  • 2 batoane scorțișoară
  • 1 păstaie vanilie
  • 4 semințe de la 1/2 anason
  • 1/2 linguriță piper măcinat
  • sucul și coaja de la 3 portocale
  • 4 lingurițe miere de albine
  • 3 lingurițe zahăr muscovado
  • 6 piersici sau nectarine
  • 6 smochine
  • 25 g unt nesărat
  • biscuiți amaretti pentru servit sau înghețată de vanilie (la alegere)

Modalitate de preparare:

  1. Cu o zi înainte de a prepara, rupeți frunzele de dafin și scorțișoara în două sau trei bucăți pentru a elibera uleiuri și parfumuri.
  2. Se împarte păstaia de vanilie în jumătate și se extrag semințele cu partea din spate a unui cuțit.
  3. Se amestecă cu semințele de anason stelat și piper, coaja de portocală și sucul, mierea de albine și zahărul pentru a face un sos. Acoperiți și lăsați la rece.
  4. Cu o jumătate de oră înainte de servire: Se încălzește cuptorul la 200 ° C .
  5. Se taie piersicile sau nectarinele în jumătate și se îndepărtează sâmburii.
  6. Smochinele se taie în jumătate.
  7. Puneți piersici sau nectarinele cu fața în jos într-un vas de copt mare sau o tavă.
  8. Se toarnă sosul picant peste fructe și la final se adaugă untul.
  9. Coaceți în cuptor timp de 10 minute, se adaugă smochine și se amestecă fructele cu o lingură.
  10. Coaceți pentru încă 15 minute, stropind fructele cu sosul din tavă de 3 ori până la final.
  11. Se servește desertul cu înghețată sau creme fraîche și pricomigdale/biscuiți amaretti.

Credit Foto: 123RF

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro