Cele mai bune preparate pentru masa de Paște, dar nu numai se fac din pulpă de miel. Aceasta este partea cea mai apreciată a cărnii de miel și este frecvent folosită în bucătăria internațională pentru prepararea unor feluri de mâncare delicioase. În special în sezonul de Paște, carnea de miel este un ingredient tradițional în multe bucătării din întreaga lume.
Există numeroase rețete speciale pentru prepararea pulpei de miel de Paște. Carnea de miel este versatilă, iar gustul poate fi ușor îmbăgățit prin marinare. Prepară o marinadă cu ierburi proaspete, cum ar fi rozmarin, cimbru și mentă, împreună cu usturoi, ulei de măsline și suc de lămâie. Este un mod de a începe perfect prepararea cărnii, indiferent care sunt pașii următori ai rețetei.
Carnea de miel este foarte potrivită pentru a fi aromatizată cu mentă. Pulpa de miel poate fi tăiată în bucăți mai mici și marinată apoi într-un sos aromat, în care ingredientul principal este menta proaspătă. După marinare, bucățile de carne se prăjesc la grătar până când sunt fragede și au o crustă frumoasă. Sosul de mentă poate fi folosit și ca garnitură.
⭐ Ca să o poți prepara perfect este obligatoriu necesar să știi totul despre carnea de miel.
Toate rețetele de mai jos sunt ușor de preparate. Ai toate indicațiile necesare. Toate ingredientele sunt pentru 3-4 porții, dar pot fi ușor multiplicate.
- Pulpa de miel cu lamaie si coriandru
- Miel umplut cu orez și stafide
- Pulpă de miel cu sos de cireșe
- Cea mai bună friptură de miel la cuptor
- Pulpa de miel la cuptor în stil turcesc
- Pulpă de miel cu cartofi la cuptor
- Friptură de miel în stil grecesc
- Friptură de miel cu boia de ardei și portocale
- Miel la cuptor cu mentă
- Miel la cuptor gătit în vin roșu
Lămâia, coriandru și aroma cărnii de mile sunt o asociere irezistibilă, care dă clasă acestei rețete de paște.
Ingrediente
- 1,5 kg pulpă de miel
- 1 kg ceapă roșie
- 200 g iaurt
- 200 g smântână
- 2 linguri ulei măsline
- 1/2 legătură mentă proaspătă
- coaja de la 2 limete
- 1 lingură coriandru
- 1-2 linguri miere albine
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare
Curăță carnea de excesul de grăsime și cresteaz-o. Combină într-un bol iaurtul cu smântâna peste care adaugă sare și piper după gust, coriandru zdrobit, coaja de la cele 2 limete dată pe răzătoare și menta tocată mărunt. Amestecă energic pentru a distribui uniform aromele.
Unge carnea cu acest amestec, așeaz-o într-o tavă și bagă-o la frigider pentru aproximativ două ore.
Curăță ceapa și tăi-o în sferturi, stropește-o cu miere și ulei de măsline, apoi asezonează cu sare și piper.. Pune ceapa alături de carne în tavăși pune totul pentru 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 220 de grade. Întoace-o periodic de pe o parte pe cealaltă. Redu temperatura la 160 de grade și lasă friptura în cuptor pentru încă o oră și jumătate.
Servește friptura cu ceapă caramelizată și mentă tocată mărunt.
Ai ajuns la rețeta perfectă pentru a pregăti un delicios miel umplut cu orez și stafide. Această rețetă aduce împreună aromele bogate ale cărnii de miel și dulceața stafidelor și a orezului, rezultând într-un preparat elegant și savuros. Urmărește acești pași simpli pentru a crea un festin de neuitat!
⭐ Rețete exotice cu carne de miel, pui și porc. Rețete de Paște
Miel umplut cu orez și stafide
Această rețetă de miel umplut cu orez și stafide va încânta cu siguranță toți invitații la masa festivă și va aduce un plus de rafinament și savoare oricărui eveniment special!
Ingrediente:
- 2-3 kg carne de miel dezosată
- 2 căni de orez
- 1 cană de stafide
- 1 ceapă mare, tocată
- 3 căței de usturoi, mărunțiți
- 1/4 cană de nuci tocate
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de miere
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată
- 1 linguriță de cimbru uscat
- Sare și piper, după gust
Instrucțiuni:
Spală bine carnea și usucă-o cu un prosop de bucătărie. Îndepărtează eventualele excese de grăsime. Într-un bol mare, amestecă orezul fiert, stafidele, ceapa tocată, usturoiul mărunțit, nucile tocate, mierea, scorțișoara, cimbrul, sare și piper, formând umplutura pentru miel.
Taie un buzunar cât mai adânc în bucata de carne. Încearcă ca părțile care-l formează să aibă aceeași grosime. Umple cavitateacu amestecul de orez și stafide. Închide cavitatea cu ață culinară sau cu scobitori pentru a păstra umplutura înăuntru.
Într-un alt bol mic, amestecă untul topit și uleiul de măsline. Unge întreaga suprafață a cărnii mielului cu acest amestec. Așează carnea într-o tavă de copt și acoperă-l cu folie de aluminiu. Coace în cuptor timp de aproximativ 60-80 de minute. La jumătatea timpului de coacere, îndepărtează folia de aluminiu pentru a permite cărnii să se rumenească frumos.
Lasă carnea să se odihnească timp de aproximativ 15-20 de minute înainte de a tăia și de a servi.
Pulpă de miel cu sos de cireșe
Pregătește o friptură dincolo de imaginație, adăugând sos de cireșe și vin roșu.
Ingrediente
- 2 kg pulpă de miel
- 500 g cartofi noi
- 6 cepe
- 6 morcovi
- 6 căței usturoi
- 6 fire rozmarin
- 2 lingurițe chimion
- 6 linguri ulei măsline
- sare
- piper măcinat după gust
Pentru sos:
- 400 g cireșe
- 200 ml vin roșu
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1 lingură amidon
- sare
- piper măcinat după gust
Mod de preparare
Îndepărtează carnea de pe oase și întinde-o pe o planșetă. Așează cățeii de usturoi și rozmarinul pe suprafața cărnii, rulează-o și leagă-o cu sfoară. Amestecă într-un bol uleiul de măsline, chimionul și sarea și piperul. Unge carnea cu ½ din amestecul obținut. Așază rulada într-o tigaie încinsă și prăjește-o bine pe toate părțile.
Curăță și taie grosier ceapa și morcovii. Spală cartofii și unge-i cu cealaltă jumătate din sosul preparat pentru friptură. Adaugă legumele peste carne și toarnă aproximativ 200 ml apă. Menține preparatul pe foc pentru încă 5 minute.
Ia tigaia de pe aragaz, acoper-o cu folie de aluminiu și dă-o în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 1 oră și 45 de minute. Îndepărtează folia de aluminiu și lasă carnea pentru încă 15 minute la 250 de grade.
Prepară sosul de cireșe, elimină sâmburii acestora și taie-le în două. Pune fructele să fiarbă împreună cu 50 ml apă. Când încep să fiarbă, adaugă sosul păstrat de la friptură și vinul roșu.
Lasă pe foc pentru 5 minute. Adaugă sucul de la lămâie și asezonează după gust cu sare și piper. Dizolvă amidonul în 2 linguri cu apă rece și toarnă-l peste sos. Amestecă menținând pe foc pentru câteva minute până când se îngroașă. Îndepărtează sosul de pe sursa de foc.
Transferă carnea împreună cu legumele pe un platou, după ce ai lăsat-o la odihnit 20 de minute și servește-o cu sosul pregătit.
⭐ Cotlete de miel. Cele mai bune 6 rețete pentru Paște
Cea mai bună friptură de miel la cuptor
Ai ajuns în locul potrivit pentru a descoperi cum să pregătești cea mai delicioasă friptură de miel la cuptor. Această rețetă simplă și savuroasă îți va aduce aromele autentice ale bucătăriei tradiționale. Iată cum prepari o friptură de miel delicioasă și suculentă, perfectă pentru a fi savurată în orice ocazie specială sau pentru a răsfăța pe cei dragi.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel (pulpă cu os, cotșet sau mușchi) de miel
- 4 căței de usturoi, tocați
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de miere
- 1 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper proaspăt măcinat
- 1 linguriță de rozmarin uscat
- 1 linguriță de cimbru uscat
- Sucul de la o lămâie
Mod de preparare
Într-un bol mic, amestecă usturoiul tocat, uleiul de măsline, mierea, sarea, piperul, rozmarinul și cimbrul pentru a forma o marinadă. Pune carnea în marinada pregătită pentru 2-3 ore.
Așează friptura de miel într-o tavă de copt și stroește-o cu sucul de lămâie. Acoperă tava cu folie de aluminiu și coace friptura în cuptor timp de aproximativ 1 oră. După aceea, îndepărtează folia de aluminiu și mai lasă friptura la cuptor pentru încă 20-30 de minute sau până când este fragedă și aurie.
În timpul coacerii, poți turna sosul din tavă peste friptură de câteva ori pentru a o menține suculentă și aromată. După ce este gata, scoate friptura de miel din cuptor și las-o să se odihnească timp de 20 de minute înainte de a o tăia.
Servește friptura de miel la cuptor alături de garnituri preferate și bucură-te de savoarea ei excepțională!
Pulpa de miel la cuptor în stil turcesc
Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru pulpa de miel la cuptor în stil turcesc. Acest fel de mâncare este o alegere minunată pentru o masă festivă. Aromată suculentă și fragedă, așa va fi aceasta friptură de miel la cuptor:
Ingrediente:
- 1 pulpa de miel (aproximativ 1-1,5 kg)
- 4 căței de usturoi, mărunțiți
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 1 linguriță de boia de ardei dulce
- 1 linguriță de coriandru măcinat
- 1 linguriță de cimbru uscat
- Sucul de la o lămâie
- 1 cană de supă de pui sau legume (opțional)
Mod de preparare
Într-un castron mare, adaugă usturoiul mărunțit, uleiul de măsline, sarea, piperul negru, boia de ardei dulce, coriandrul măcinat, cimbrul uscat și sucul de lămâie pentru a forma o pastă.
Spală și usucă pulpa de miel. Folosind un cuțit ascuțit, fă câteva tăieturi adânci în carne pentru a permite aromei să pătrundă. Masează pulpa de miel cu pasta de condimente pregătită anterior, asigurându-te că condimentele pătrund în tăieturile făcute în carne.
Așează pulpa de miel într-o tavă de copt și acoper-o cu folie de aluminiu. Coace la cuptor timp de aproximativ 1 oră și jumătate, apoi îndepărtează folia de aluminiu și coace încă 30 de minute sau până când pulpa de miel este fragedă și aurie.
Dacă dorești, poți adăuga puțină supă de pui sau legume în tava de copt în timpul ultimelor 30 de minute de coacere pentru a menține carnea de miel umedă. După ce a fost coaptă, lasă pulpa de miel să se odihnească timp de aproximativ 10 minute înainte de a o tăia și de a o servi.
Poți servi pulpa de miel la cuptor turcească cu diverse garnituri, cum ar fi orezul, salata cu dressing de iaurtul și usturoi sau hummus.
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor
Trei pași simpli pentru a găti de Paște cea mai bună friptură de pulpă de miel la cuptor.
Ingrediente
- 1 pulpă de miel
- 50 g unt
- 1 crenguță de rozmarin
- 3-4 fire de oregano
- 3-4 căței de usturoi
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare
Spală pulpa de miel, șterge-o cu un prosop de hârtie și curăț-o de pielițe (dacă este cazul). Crestează carnea din loc în loc (pe amândouă fețe) și pune cățeii de usturoi tăiați pe jumătate (sau bucăți de usturoi verde tăiat potrivit).
Freacă pulpa de miel cu sare și piper proaspăt măcinat, pune deasupra rozmarinul și oregano (poți folosi și oregano uscat), felii de unt și înfășoară carnea într-o hârtie de copt.. Leag-o bine cu ață și pune pulpa de miel într-o tavă cu pereți mai groși (poți folosi un vas de yena).
Dă la cuptor la foc mic și lasă aproximativ o oră și jumătate (dacă pulpa de miel este mai mare, mărește și timpul de coacere cu încă o oră). Scoate și taie hârtia de copt, toarnă deasupra vinul (la temperatura camerei), și mai lasă jumătate de oră la cuptor sau până friptura de pulpă de miel la cuptor capătă o culoare rumenă și apetisantă.
Friptură de miel în stil grecesc
O reţetă cât se poate de nimerită pentru masa de Paşte. Simplă, originală, gustoasă.
Ingrediente
- 800 g pulpă de miel fără os
- 1 lingură cimbru verde tocat
- 1 lingură cu salvie tocată
- 150 g unt
- 600 g iaurt gras
- 4 ouă
- 4 linguri cu făină
- Sare și piper măcinat
- Un ardei gras
- Măsline
Mod de preparare
Fasonează pulpa, tăind-o frumos, astfel încât să obţii o bucată subţire şi mai mare. Sărează, piperează, presară ierburiile.
Rulează și leagă cu sfoară alimentară. Aşază ruloul într-o tavă ceramică, pe bucăţi de unt (100 g) şi dă la cuptor, la foc iute mai întâi, cam zece minute, apoi la foc potrivit. Din când în când, mai toarnă câte o picătură de apă în tavă şi unge carnea cu sosul lăsat.
Între timp, amestecă iaurtul cu ouăle, făina şi jumătate de linguriţă cu sare.
Pune într-o tavă (tot ceramică), adaugă untul rămas şi rulada de miel căreia i-ai scos în prealabil sfoara. Dă din nou la cutor, cam 25 de minute, la foc potrivit.
Serveşte felii, cu garnitură de omletă de iaurt, fâşii de ardei gras şi măsline.
Friptură de miel cu boia de ardei și portocale
Rețeta este superlativul dint această serie de fripturi de pulpă de miel. Dar, este simplu de făcut și nu necesită o mare experiență în bucătărie, mai ales că-ți explicăm, pas cu pas procedura. este
Ingrediente:
- 1 bucată de pulpă dezosată de miel, 2,4 kg
- 1 linguriță boia dulce de ardei
- 1 linguriță boia de ardei afumată
- 1 linguriță ghimbir ras
- sare și piper negru
- puțin ulei de măsline
- 4-5 căței de usturoi, tăiați în două, necurățați
- 2 portocale, feliate
Mod de preparare:
Îndepărtează excesul de grăsime de pe pulpă, apoi crestează ușor stratul de grăsime de la suprafață, încrucișat. Amestecă cele două tipuri de boia de ardei cu ghimbirul ras și câte un praf de sare și piper. Freacă toată pulpa, inclusiv cavitatea din care a fost scos osul, cu puțin ulei de măsline.
Pune pulpa pe un grătar, peste o tavă mare de friptură și umple cavitatea din care a fost scos osul cu jumătate din feliile de portocală și cățeii de usturoi. Toarnă puțină apă în tavă.
Coace pulpa de miel în cuptorul încins timp de 20 de minute, apoi redu temperatura la 190 de grade și coace în continuare timp de câte 20 de minute la fiecare 500 de grame, pentru a obține o culoare roz. Cu 30 de minute înainte ca mielul să fie gata, pune restul feliilor de portocală peste carne.
Mută carnea de miel pe un platou cald, învelește-o, dar nu strâns, în folie de aluminiu și las-o să se odihnească la cald timp de 10 minute, înainte să o tai. Taie pulpa de miel în felii subțiri și servește cu cartofi noi și o salată de frunze.
Miel la cuptor cu mentă
Aroma ușoară a mentei competează excelent textura și mirosul specific al cărnii de miel.
Ingrediente
- 250 g roșii prunisoare, taiate fin
- 1 ceapă roșie, tocată fin
- o mână de frunze de mentă, taiată
- sare și piper negru
- 1 ceapă roșie, taiati rondele
- 4 fripturi de miel, fără grăsime
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare
Pregătește salsa într-un castronel amestecând roșiile cu ceapa tocată și menta. Potrivește de sare și piper. Acoperă și dă la rece. Pune rondelele de ceapă într-o tava, apoi așează fripturile de miel peste ele. Toarnă zeama de lamaie și asezonează.
Coace pentru 40-45 de minute sau până când carnea de miel este fragedă, iar ceapa s-a înmuiat. Serviți fripturile cu ceapă și salsa.
Miel la cuptor gătit în vin roșu
Fragedă și gustoasă, friptura de miel în vin va fi cu siguranță pe placul mesenilor și este și una dintre cele mai simple și mai ușor de făcut dintre toate rețetele de fripturi de pulpă de miel.
Ingrediente
- 1 pulpă de miel
- 250 ml vin
- 2 linguri cu oţet
- 10 căţei de usturoi
- 2 linguri cu muștar
- 50 g unt
- cimbru
- rozmarin
- tarhon
- nucșoară
- sare
Mod de preparare
Curăţă usturoiul, pisează cinci căţei, iar pe ceilalți taie-i în jumătate. Unge carnea cu oţet pentru a diminua mirosul, apoi cresteaz-o din loc în loc și înfige bucăţi de usturoi și frunze de rozmarin proaspăt.
Stropește pulpa cu vinul, apoi pune untul la topit și unge carnea. Așază mielul într-o tavă de copt și pregătește condimentele.
Amestecă usturoiul pisat cu cimbrul, rozmarinul, tarhonul, nucșoara măcinată, muștarul și sare. Unge carnea pe toate părţile cu această pastă, toarnă o cană cu apă în tavă și dă la cuptor, la foc mediu. Din când în când, fie întoarce pulpa, fie stropește-o cu zeama ce s-a format în tavă. Ţine friptura la cuptor o oră.
Ai cea mai completă colecție de fripturi de pulpă de miel din care poți alege ceea ce ți se parte ideal pentru tine.
sursa foto: http://www.123rf.com