Home » Mâncăruri » Friptură de pui a la Gordon Ramsay

Friptură de pui a la Gordon Ramsay

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 191 vizualizari 2 minute timp estimat

Ai un pui mare și nu știi cum să-l pregătești mai bine? Învață de la Gordon Ramsay cum să gătești cea mai delicioasă friptură!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4-6

Ingrediente:

  • 1 pui mare la aproximativ 1,6 kg
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 lingură ulei măsline
  • 1 căpățână usturoi, tăiată în două pe orizontal
  • 2 lămâi tăiate în jumătate
  • 1 legătură de cimbru
  • câteva crenguțe de rozmarin
  • 200 g morcovi noi, spălați
  • 200 g napi tineri , spălați și tăiați în jumătate dacă sunt prea mari
  • 100 ml vin alb sec
  • 300 ml supă clară de pui / pasăre

Modalitate de preparare:

  1. Încingeți cuptorul la 230 grade Celsius.
  2. Frecați puiul cu sare, piper și stropiți cu ulei de măsline.
  3. Puneți puiul într-o tavă mare de cuptor și umpleți cu jumătate din căpățâna de usturoi, 2-3 jumătăți de lămâie și câteva fire de ierburi aromatice.
  4. Frigeți puiul timp de 20 de minute, apoi socateți tava afară și scădeți temperatura la 200 de grade.
  5. Adăugați morcovii și napii în tavă și amestecați bine legumele, ca să se îmbibe cu sos.
  6. Puneți în jurul puiului restul de usturoi, jumătățile de lămâie și ierburile.
  7. Stropiți pasărea și legumele cu ulei de măsline și presărați deasupra sare și piper.
  8. Puneți din nou tava în cuptor și lăsați puiul 35-40 de minute sau până când se rumenește și este bine pătruns.
  9. Când este gata scoateți puiul pe un platou cald, acoperiți cu folie și lăsați să se odihnească 10-15 minute la cald.
  10. Transferați și legumele pe un platou, acoperiți și păstrați-le la cald.
  11. Între timp adunați grăsimea din tavă și lăsați tava cu sosul rămas pe plită, la temperatură medie.
  12. Adăugați vinul și răzuiți fundul tăvii pentru a dizolva sedimentele.
  13. Adăugați si sucul lăsat de la pui și strecurați sosul.
  14. Tăiați puiul în bucăți și repartizați carnea și legumele pe farfurii fierbinți.
  15. Serviți cu sos și alte legume la alagere.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro