Vine vremea grătarelor, așa că îți propunem niște frigărui după care te vei linge pe degete! Rețeta este pentru 4 porții și se prepară în aproximativ 55 de minute.
INGREDIENTE
400 g carne de porc
150 g slănină afumată
2 cepe
2 castraveți
3 roșii
3 căței de usturoi
Piper
Sare
MOD DE PREPARARE
- Speli carnea de porc și o tai în cuburi de 3-4 cm, pe care le presari cu piper. Cureți ceapa și o tai în sferturi, apoi o desfaci în foi. Tai slănina și castraveții în felii groase de 1 cm. Speli roșiile și le tai în sferturi.
- Înfigi în bețe bucăți de carne, alternând cu felii de slănină și de castraveți, foi de ceapă și sferturi de roșii.
- Le frigi la foc mic, întorcându-le pe toate părțile, până se rumenesc frumos.
Le sărezi și le servești stropite cu mujdei de usturoi. Sunt foarte bune alături de o bere rece.
SFATURI
Vei obține o diversitate mai mare de gusturi folosind castraveți acri în locul celor proaspeți.
Pentru un gust mai bun, dacă ai o carne slabă, fadă și nu ai slănină, unge frigăruile cu puțină untură frigăruile. După ce s-au fript, câtt sunt calde poți să le stropești cu untură topită și zeamă de lămâie, astfel încât nu mai sunt uscate, nu sunt grețoase și devin mai aromate.
Pe țepuse poți pune inclusiv ficăței de pasăre înveliți în fâșii de bacon.
Ai grijă să faci și varianta vegetariană pentru cei care nu consumă carne. Poți foarte bine să faci frigărui din ciuperci mici întregi, roșii cherry, ceapă tăiată în patru, ardei tăiat bucățele, dovlecel și vânătă tăiate rondele.
Găsești alte rețete de mâncăruri delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția aprilie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Pracic în Bucătărie, 123rf.com