Focaccia este un produs de panificație specific bucătăriei italiene, și de obicei conține ulei de măsline și ierburi aromatice, parmezan ras sau roșii uscate. De obicei consumată drept aperitiv, focaccia era de obicei servită de sărbători, însă cu timpul a devenit „pâinea” cea de toate zilele. Poate fi consumată ca atare, dar și alături de salate, dip-uri sau supe.
Iată cum se prepară:
1.Freacă drojdia cu zahărul și toarnă treptat apa. Lasă maiaua să crească 15 minute.
2.Cerne făina într-un vas, formează o gaură în mijlocul ei și toarnă drojdia dospită. Amestecă pornind din mijloc spre exterior, până încorporezi toată făina.
3.Când aluatul de paine a căpătat consistență, presară oregano, sare și două linguri cu ulei de măsline și frământă-l câteva minute. Lasă aluatul să crească o oră.
4.Întinde-l cu mâinile (sau sucitorul) și pune aluatul în forma unsă cu puțin ulei de măsline. Înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc, picură deasupra ulei de măsline, presară sare de mare și înfige din loc în loc roșiile cherry.
5.Mai toarnă deasupra ulei de măsline și dă tava la cuptor. Coaceți 30-40 de minute sau până focaccia cu roșii cherry și oregano a căpătat o culoare aurie.
INGREDIENTE: |
|
Focaccia este pâinea specifică italienilor, aromată, cu coajă crocantă și miez pufos.