213
În așteptarea Crăciunului, prepară acest lichior de ouă savuros, perfect pentru a ciocni cu Moș Crăciun.
Eierlikor este o băutură nemțească pe bază de ouă, lapte și alcool.
Număr de porții: 1, 2 litri
INGREDIENTE: |
|
- Pune gălbenușurile într-un castron, adaugă zahăr pudră și amestecă aproximativ 2-3 minute până obțineți o consistență cremoasă.
- Când obții aceasta consistență, începe să adaugi zahărul pudră, lingură cu lingură.
- După ce ai finalizat de adăugat și zahărul, compoziția va fi una lipicioasă.
- Acum este momentul să adaugi laptele.
- Toarnă toată compoziția într-o oală.
- Într-o altă oală mai mare adaugă apă, când aceasta atinge punctul de fierbere, așază deasupra vasul cu ouă și amestecă continuu.
- Este foarte important să nu fiarbă, pentru ca există riscul să se transforme într-o omletă.
- Pentru a vă asigura că nu dai greș, ideal este să folosești un termometru și să oprești flacără când temperatura atinge 71 de grade.
- În mod normal în 15 minute ar trebuie să fie gata.
- Lasă crema de bază să se răcorească, apoi încorporează romul.
- Toarnă lichiorul în sticle sterile, iar când se răcește depozitează-l în frigider.
- Sticla cu lichior de ouă poate fi păstrată până la 3 luni.
Credit Foto: Fotolia/ HandmadePictures