Astăzi, 25 martie, credincioșii ortodocși și catolici sărbătoresc Buna Vestire, o zi importantă a calendarului creștin. Este dezlegare la pește, astfel că vă propunem o rețetă cu dorată. Este pentru 3 porții, iar timpul de preparare este de o oră. Poftă bună!
INGREDIENTE
1 kg doradă
3 lămâi
6 căței de usturoi
1 legătură pătrunjel
3 linguri ulei
1 lingură de condimente pentru pește
MOD DE PREPARARE
- Cureți peștele, îl speli bine și îl ștergi cu un prosop de bucătărie.
- Lămâile spălate, le ștergi și le tai felii rotunde. Usturoiul curățat îl feliezi, iar pătrunjelul îl toci grosier.
- Freci bine peștii cu condimentele amestecate cu puțin ulei, întinzi amestecul atât pe interior, cât și pe exterior, apoi îl umpli cu usturoi, jumătate din feliile de lămâie și jumătate din pătrunjelul tocat.
- Pui peștele într-o tavă, pe hârtie dde copt, iar deasupra întinzi restul feliilor de lămâie. Stropești cu puțin ulei și dai tava la cuptor, la foc potrivit până când încep să se caramelizeze.
La final presari restul de pătrunjel.
SFAT: Servește preparatul cu garnitură de cartofi la cuptor sau piure.
Rețetă primită de la doamna Ioana Preda din București pentru revista #Practic în Bucătărie.
Găsești mai multe rețete de mâncăruri delicioase în revista #Practic în Bucătărie! Ediția martie 2025 este acum în magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online, de pe site-ul publisol.ro, în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva #Practic în Bucătărie, 123rf.com