Sărbătorile pascale sunt aproape, iar pregătirile pentru meniul special din ziua Paștelui sunt în toi. Iată o rețetă de friptură de miel la cuptor pentru 4 porții. Se prepară în 2 ore și 30 de minute. Porfă bună!
1 kg carne de miel
3-4 căței de usturoi
3-4 cepe roșii
Sare, piper
Boia, muștar
1 pahar vin roșu
1 pahar apă
Ulei
Rozmarin
- Tai carnea de miel în bucăți potrivite, o speli și o lași să se scurgă de apă.
- Prepari un sos din 3-4 linguri de muștar, boia, 1 pahar de vin roșu, 1 pahar apă, sare, piper, rozmarin și puțin ulei.
- Dai carnea prin sos, o așezi în tavă, pui usturoiul și 3-4 cepe roșii sau albe (tăiate în patru) printre bucățile de carne.
- Acoperi tava cu hârtie pergament și o dai la cuptor pentru 2 ore.
- Servești friptura cu o garnitură de legume sote, cu piure sau orez.
Sursă foto: arhiva #Practic în Bucătărie, 123rf.com
Găsești o mulțime de idei inedite pentru masa de Paște în Ediția Specială de Primăvară a revistei GOOD FOOD. Revista este acum în toate magazinele de presă din țară!
Poți comanda revista GOOD FOOD Ediția Specială de Primăvară și online, de pe site-ul publisol.ro.
Găsești alte rețete de mâncăruri delicioase în revista #Practic în Bucătărie! Ediția aprilie 2025 este acum în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online, de pe site-ul publisol.ro, în ediție digitală sau ediție tipărită.