Special pentru sărbătorile pascale, o coroniță umplută. Rețeta este pentru 16 porții și se prepară în 3 ore.
INGREDIENTE
600 g făină
200 g margarină
4 linguri smântână
4 gălbenușuri de ou
80 g zahăr
40 g drojdie
300 ml lapte
2 plicuri zahăr vanilinat
Sare
Pentru umplutură
150 g stafide
½ fiolă esență de rom
150 g margarină
100 g mascarpone
1 lingură amidon
4 linguri zahăr
Pentru decor
1 ou
150 g migdale
50 g zahăr cubic
MOD DE PREPARARE
- Cerni făina într-un bol, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui drojdia, un praf de sare și 20 g zahăr dizolvate în 100 ml lapte călduț. După ce a crescut maiaua, adaugi pe rând gălbenușurile, margarina topită, smântâna și laptele rămas, îndulcit cu restul de zahăr și zahărul vanilinat. Frămânți aluatul până se dezlipește de mâini și îl lași la dospit 1 oră.
- Înmoi stafidele în esența diluată cu apă caldă. Mixezi margarina cu mascarpone, zahărul și amidonul. Întinzi aluatul în foaie groasă de 1 cm, îl ungi cu un strat subțire de cremă, presari stafidele scurse și rulezi.
- Așezi ruloul într-o formă de copt inelară, îl lași să dospească ½ oră, îl ungi cu ou bătut, presari migdalele mărunțite și zahărul sfărâmat și îl coci ¾ oră, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Găsești mai multe rețete de mâncăruri delicioase în revista #Practic în Bucătărie! Ediția aprilie 2025 este acum în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online, de pe site-ul publisol.ro, în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva #Practic în Bucătărie, 123rf.com