Home » Blog » Cum sa dai gust mai bun alimentelor dietetice

Cum sa dai gust mai bun alimentelor dietetice

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 197 vizualizari 2 minute timp estimat

Dietele pot fi și altfel decât fără gust, pentru că alimentele dietetice pot fi delicioase, daca știi cum să le prepari. Iată câteva sfaturi utile pentru că alimentele cu puține calorii să aibă un gust mai bun.

DE LA INSIPID LA CONDIMENTAT. Condimentele sunt soluția ideala pentru a da un gust interesant alimentelor cu puține calorii, fără să apelezi la ulei și la grăsimi. De exemplu: presară praf de curry peste linte, adaugă la broccoli câțiva fulgi de chili sau presară scorțișoară peste merele coapte.

FIRIMITURI DE BRÂNZĂ. Conținând doar 40 de calorii, o lingura de brânză rasa poate „însufleți” orice salata și da un gust minunat legumelor că sparanghelul, fasolea verde și varza. Pentru a asezona conopida, poți folosi un sos de brânză preparat cu lapte care are doar 1% grăsime. Și încă ceva: legumele au gust mai bun dacă sunt fripte pe grill decât dacă sunt fierte.

MARINEAZĂ CARNEA. Prin marinare, bucățile de carne de vita și de pasăre se mențin uscate și fără grăsime, căpătând totodată un gust mai bun și menținându-și un număr scăzut de calorii. Cu câteva ore înainte de a le pune pe grill, marinează bucățile de carne cu orice combinație de suc de lămâie și oțet balsamic, verdețuri și ulei.

ADAUGĂ MĂSLINE. Măslinele dau un gust deosebit salatelor și pastelor. În plus, pentru că au o textura uleioasa, mâncarea în care le folosești vă avea nevoie de mai puțin sos și ulei, sau de un ulei mai sărac în grăsimi.

AROMATIZEAZĂ PESTELE. Pestele gătit la grătar are un gust foarte interesant daca îi adaugi un sos preparat din roșii, suc de lămâie, coriandru, sos de soia și ghimbir. Toate acestea au o aroma puternica și, combinate cu pestele, te vor ajuta să iți menții silueta.

ÎNDULCEȘTE TERCIUL DE OVĂZ. Porridge-ul tradițional poate deveni un aliment de lux, daca îi adaugi un sos delicios. Pune în terciul de ovăz bucăți de nectarine/mere, putina miere, scorțișoară, prune fierte stafide, goji, fructe de pădure și iaurt.

Foto: 123RF

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro