1.Din făină, apă, o linguriţă cu ulei, un praf de sare și ace de rozmarin, frământă energic un aluat potrivit de tare.
2.Bate aluatul de masă cu podul palmei până se desprinde ușor de aceasta. Lasă să se odihnească 30 de minute, ca să devină elastic.
3.Întinde apoi foi subţiri și lasă-le aproximativ zece minute să se usuce, apoi stropește-le cu margarina topită și amestecată cu restul de ulei.
4.Așază-le una peste alta și taie în dreptunghiuri mai mari. Răsucește de la un capăt la altul.
5.Pune-le într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Coace-le la cuptor, la foc mic, aproximativ 20 de minute.
6.Curizitate Provine din zona Mării Mediterane și are gust astringent, puţin amărui și foarte aromat. În Grecia antică, studenţii și intelectualii își puneau crenguţe de rozmarin în păr înaintea unor examene sau a unor discursuri publice fiindcă, se credea, acesta sporește capacitatea de memorare.
3 fire de rozmarin
400 g făină
100 g margarină
200 ml apă
50 ml ulei
sare