Home » Deserturi & băuturi » Crepe Suzette, clătite și ceva mai mult

Crepe Suzette, clătite și ceva mai mult

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 201 vizualizari 2 minute timp estimat

MOD DE PREPARARE Crepe Suzette:

 1. Bate ouăle cu un praf de sare și toarnă-le în mijlocul făinii cernute. Amestecă și toarnă treptat laptele, untul topit și coaja de la două portocale. Lasă aluatul să se odihnească în timp ce prepari sosul.

2. Taie coaja portocalelor, îndepărtează și părțile albe (sunt amare la gust) și „decupează” feliile, apoi pune-le într-o sită. Stoarce sucul din portocalele rămase.

Faimosul bucătar francez Henri Charpentier susține că a inventat din greșeală rețeta de Crepe Suzette în 1895, la vârsta de numai 14 ani, când era asistent de chelner la Café de Paris din Monte Carlo.

3. Pune zahărul farin într-o tigaie și caramelizează-l. Adaugă treptat lichiorul și sucul de portocale. Amestecă și dă deoparte. Adaugă feliile de citrice și acoperă-le cu sos.

4. Prăjește clătitele în unt topit, împachetează-le în patru și așază câte 2-3 pe fiecare farfurie. Toarnă deasupra o porție de sos și ornează cu felii de fructe.

FOTO: 123RF

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro