Aceste cornulețe cu nucă măcinată sunt incredibil de ușor de făcut și fabulos de gustoase. Sunt, probabil, unele dintre cele mai bune cornulețe din lume, rețeta este una vechie, se poate spune că este rețeta tradițională de cornulețe cu nucă. Aceste cornulețe nu au umplutură, dar în compoziție au multă nucă, ceea ce le dă un gust cu totul special. Se fac foarte repede și sunt fragede și crocante în același timp și își merită pe deplin numele de cornulețe cu nucă ca la bunica.
Se păstrează foarte bine și sunt genul de desert simplu și bun care se potrivește cu orice ocazie, fie că este Crăciun, Paște sau doar un weekend cât vrei să faci ceva bun. Noi am testat rețeta de cornulețe cu nucă măcinată, dar și varinata cu alune și migdale. Greu de spus care dintre acestea este cea mai bună rețetă de cornulețe.
⭐ Colecția de cornulețe fragede are cele mai bune și mai simple 3 rețete pe care le poți face oricand vrei.
Ingrediente pentru cornulețe cu nucă :
- 300 g făină
- 150-200 g nuci măcinate fin
- 250 g unt
- 2 gălbenușuri
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 plic de praf de copt
- 100 g zahăr pudră
- 100 g zahăr pudră pentru final
- 1 praf de sare
- sucul de la jumătate de lămâie
Cum se prepară cornulețele cu nucă măcinată
- Făina cernută în prealabil se combină cu praful de copt, un vârf de cuțit de sare și zahărul pudră, într-un bol.
- În acest amestec, se face o adâncitură și se pun celelalte ingrediente: untul moale, tăiat în bucățele, gălbenușurile, nucă măcinată (dată prin mașina de nucă sau măcinată în robotul de bucătărie), zahărul vanilat și sucul de lămâie.
- Omogenizează până rezultă un aluat elastic, relativ tare, care nu trebuie frământat. Toată operația se poate face și cu ajutorul unui robot de bucătărie.
- Aluatul se lasă la odihnit, împachetat în folie de plastic, în frigider, timp de 2 ore.
- Cu mâna unsă cu grăsime (puțin ulei), se rup bucățele de mărimea unei nuci și se formează cornulețele în formă de semilună.
- Nu cresc decât foarte puțin la copt, așa că pot fi așezate relativ aproape unele de altele, în tavă. Se coc pe hârtie antiaderentă, în cuptorul încins la 140 de grade, circa 15 minute.
- Nu trebuie să fie rumene, ci doar ușor aurii. Sunt foarte moi când sunt scoase din cuptor, așa că trebuie lăsate să se răcească puțin, în tavă.
- Se tăvălesc prin zahăr când sunt încă fierbinți.
Truc: aluatul poate fi congelat. Se decongelează lent 24 de ore în frigider.
⭐ Dacă ești fan prăjituri ai putea încerca și tortyl de portocale.
Sursa foto: 123rf.com
1 comentariu
[…] Hasselback, cartofi acordeon Garnituri pentru fripturi. Rețete de Crăciun și nu numai Cornulețe cu nucă măcinată Supa de pui, preferata întregii familii. 5 rețete care merită… Lipie cu rozmarin Foitaj […]