Faimosul Cordon Bleu este un preparat originar de Franța, absolut delicios și perfect atât pentru prânz, cât și pentru cină. Iată cum se prepară:
Cantitate: 4 porții
Timp de preparare: 1h 20 minute
INGREDIENTE
▶ 600 g filé de porc
▶ 200 g cașcaval
▶ 200 g șuncă
▶ 2 ouă
▶ 100 g pesmet
▶ 100 g făină
▶ 200 ml ulei
▶ 1 linguriță piper
▶ un praf sare
MOD DE PREPARARE
1. Tai filéul ca pentru șnițele și bați bucățile. Apoi tai cașcavalul și șunca bastona- șe subțiri. Bați ouăle cu sare și jumătate din cantitatea de piper. Amesteci separat caș- cavalul și șunca și presari piperul rămas.
2. Pe șnițelul întins pui o lingură de amestec de cașcaval și șuncă, îl rulezi, iar capetele le introduci în interior. Rulourile astfel formate le tăvălești, pe rând, prin făină, ou, pesmet și din nou prin ou și pesmet.
3. Prăjești apoi bucățile de carne în ulei încins, pe ambele părți, până se rumenesc. Servești cordon bleu pe un platou, însoțit de o garnitură la alegerea ta. Foarte indicate sunt salatele, legumele făcute la abur.
Et voilà! Poftă bună!
S-ar putea să te intereseze și Preparatele bucătăriei franceze, etalonul gustului
Sursa foto: 123RF