Home » Deserturi & băuturi » Cocktail de vară (cu alcool)

Cocktail de vară (cu alcool)

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 261 vizualizari 7 minute timp estimat

În zilele toride de vară, nimic nu este mai revigorant decât un cocktail de vară răcoritor. Cocktailurile estivale sunt alegerea perfectă pentru a-ți potoli setea și a-ți delecta simțurile. Descoperă câteva rețete ușor de preparat, care combină ingrediente pentru un rezultat încântător.

Articol preluat și adaptat din revista FEMEIA (ai posibilitatea de a vedea integral revista și articolul în varianta digitală).

Cocktail cu gin 

Cocktail cu gin 

Ingrediente:

  • 500 ml apă minerală
  • 3 lămâi
  • 2-3 linguri cu miere
  • 125 ml gin
  • 1 castravete cornișon
  • 1 portocală
  • 2 piersici mici
  • 4 fire de mentă proaspătă
  • cuburi de gheață

Mod de preparare:

Stoarce două lămâi și toarnă zeama în carafa cu apă minerală. Adaugă mierea și amestecă până ce se dizolvă. Dă la frigider minimum o jumătate de oră ca să se răcească. Spală castravetele, portocala, lămâia rămasă și piersicile, apoi taie-le în felii subțiri. Scoate carafa cu limonadă, adaugă fructele, feliile de castravete, ginul și frunzele de mentă rupte. Amestecă și adaugă cuburi de gheață după gust. Servește imediat.

Cocktail cu boabe de soc și rom 

Cocktail cu boabe de soc și rom 

Ingrediente:

  • 2,5 kg boabe de soc
  • 50 g sare de lămâie
  • 5 cuișoare
  • 1 baton de scorțișoară
  • 1,5 kg zahăr brun
  • 100 ml rom

Mod de preparare:

Spală boabele de soc în mai multe ape reci și zdrobește-le. Adaugă 1,5 l de apă rece, sarea de lămâie, scorțișoara și cuișoarele și pune totul la frigider pentru 24 de ore, amestecând din când în când. 

Trece sucul obținut printr-o sită fină și cântărește-l. Adaugă aceeași cantitate de zahăr și amestecă până se topesc granulele. Toarnă în carafă, adaugă romul și cuburi de gheață. Ține-l la frigider, acoperit.

Exact la fel poți prepara folosind și alte fructe de pădure (zmeruă, afine) Poți înlocui sucul de fructe cu suc de portocale proaspăt stors. În acest caz nu mai este nevoie de zahăr. 

Cocktail cu măr și prosecco 

Ingrediente:

  • 100 ml suc de mere
  • 100 ml prosecco
  • 2 linguri cu sirop de lămâie
  • 1 limetă
  • ½ măr roșu
  • 1 fir de mentă
  • gheață

Mod de preparare:

Într-un shaker, pune gheața sfărâmată, sucul de mere, prosecco, siropul și zeama de lămâie, apoi agită bine. Taie limeta și mărul în felii, păstrează câteva pentru decor și adaugă restul în shaker, împreună cu frunzele de mentă rupte. Agită de câteva ori și toarnă băutura în pahare înalte, răcite în prealabil. Decorează cu felii de limetă și măr.

sursa foto: www.unsplash.com  

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro