205
Încearcă aceste clătite sănătoase cu făină de hrișcă și somon afumat.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 5-6
Ingrediente:
- 85 g făină de hrișcă
- 85 g făină simplă
- 1 1/2 lingurițe praf de copt
- 1/3 linguriță sare de mare
- 1 lingură zahăr tos
- 200 ml lapte semidegresat
- 1 1/2 lingură ulei de măsline
- 2 albușuri
- unt
Pentru servire:
- 10 felii de somon
- 6 linguri de smântână
- 3-4 linguri capere
- o mână frunze de salată
- mărar
- piper măcinat
Modalitate de preparare:
- Se amestecă făina de hrișcă cu făina de grâu, praful de copt, sarea și zahărul într-un bol mare.
- Fă o adâncitură în centru și adaugă laptele și uleiul de măsline.
- Amestecă cu un tel aducând ingredientele uscate treptat în centru.
- Amestecă până obții un aluat moale.
- Bate albușurile spumă într-un alt castron, apoi încorporează-le în aluatul de clătite.
- Topește puțin unt în două tigăi antiaderente.
- Pune câte un polonic în fiecare tigaie și coace la foc mediu timp de 1 1/2-2 minute, până ce partea de jos a clătitelor se rumenește.
- Întoarce clătitele și coace-le încă 1 minut.
- Repetă operațiunea până la epuizarea aluatului.
- Distribuie clătitele pe farfurii și așează pe fiecare câte o felie de somon.
- Pune smântână în centru și presară caperele, mărarul și salata.
- Presară puțin piper și servește.
Foto: 123RF