194
Cel mai frecvent sos întâlnit în bucătărie! Învață cum să pregătești clasicul sos Bechamel, perfect pentru a transforma preparate banale în delicii gourmet.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Ingrediente:
- 30 g făină
- 40 g unt
- 500 ml lapte
- sare
- piper
Modalitate de preparare sos Bechamel:
- Combinați făina cu untul într-o cratiță cu capacitate mai mare.
- Mențineți la foc mic, cel mult 1 minut, amestecând frecvent, apoi stingeți cu laptele fierbinte, turnat în fir subțire pentru a evita formarea cocoloașelor.
- Sărați după gust și dacă doriți un sos mai acrișor se poate adăuga zeamă de lămâie.
- Presărați mărar tocat deasupra.
- Sosul Bechamel se poate folosi la prepararea diverselor mâncăruri precum lasagna, chiftele sau alte preparate.
Credit Foto: 123RF
1 comentariu
[…] 3. Stropește-i cu ulei de măsline, presară peste cartofi amestecul de mirodenii și amestecă ușor. Pune cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, presară cățeii de usturoi printre ei și dă la cuptorul încins până capătă o culoare aurie. 4. Servește fiecare porție de cartofi copți cu sos bechamel. […]