Mâncarea este marca Ramsay este spectacol și gust! Rețetele ingenioase și ușor și rapid de preparat sunt secretul lui. Meniurile sale elimină stresul pe care îl simțim atunci când trebuie să gătim zi de zi, indiferent dacă e vorba de o zi de lucru obișnuită, de o sâmbătă relaxantă sau de o petrecere cu mulți invitați. Gordon ne ferește de rutină în bucătărie. Ce spui de ciuperci cu ricotta și nucă pentru un prânz rapid, pentru toată familia?
Ingrediente
- 300 g ciuperci portobello (curățate)
- 350 g ricotta
- 60 g miez de nucă tocat
- frunzele de la un fir de oregano, tocate
- 2 linguri parmezan ras
- ulei de măsline pentru stropit
- 8 felii de pâine dospită
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare
Încălzește cuptorul la 200 de grade. Căptușește o tavă de copt cu folie de aluminiu și unge-o cu ajutorul unei pensule, cu puțin ulei de măsline. Așează ciupercile cu lamelele în sus pe folie.
Pune câte un praf de sare și unul de piper pe fiecare ciupercă.
Într-un bol, amestecă ricotta, nucile, oregano, parmezanul și asezonează puțin. Întinde câte o linguriță de amestec pe fiecare ciupercă, apoi stropește cu puțin ulei. Coace circa 10 minute, până când ciupercile se frăgezesc.
Între timp, prăjește pâinea ușor. Pune câte două felii pe fiecare farfurie pentru servit, caldă și aranjează ciupercile deasupra. Stropește-le cu puțin ulei, dacă vrei, și servește-le calde. Simplu, rapid și bun!
⭐ Supă cremă de ciuperci. Rețete, secrete, sfaturi și povești
Sursă foto: 123RF