Home » Supe și ciorbe » Ciorbă de potroace

Ciorbă de potroace

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 165 vizualizari 2 minute timp estimat

A trecut și Revelionul, și cheful de după… Iar asta este singura ciorbă potrivită după o lungă perioadă de petreceri.

Conform dicționarului, potroaca este o „ciorbă din măruntaie de pasăre, acrită cu borș sau cu zeamă de varză, sau măruntaie de pasăre cu care se prepară această ciorbă.” (DEX). Ingredientele pot să difere un pic de la o regiune la alta, dar modul de acrire este mereu același, considerându-se că borșul și zeama sărată de varză pot combate mahmureala, restabilind echilibrul electrolitic.

Dificultate: ușor Timp de preparare: mediu
Ingrediente:
  • 500 g carne de găină cu tot cu oase
  • 200 g zarzavat dat pe răzătoare (amestec din morcov, pătrunjel și țelină)
  • 1 ceapă
  • 1 mână tăiței sau 2 linguri de orez
  • 500 ml zeamă de varză
  • 1 gălbenuș
  • 100 ml smântână
  • sare
  • piper
  • leuștean

Modalitate de preparare:

  1. Carnea spălată bine se pune la fiert într-o oală cu 3 l de apă și o linguriță cu sare.
  2. Când începe apa să fiarbă se adaugă zarzavatul ras și ceapa tocată mărunt.
  3. Când carnea și legumele sunt fierte se adaugă tăițeii sau după caz orezul.
  4. Se continuă fierberea pentru încă 20 de minute.
  5. Ciorba se acrește la final cu borș sau zeamă de varză.
  6. Se amestecă gălbenușul cu smântâna și se drege ciorba, sau se poate servi doar cu smântână.

⭐ Ciorbă de perișoare din pește

Ciorbă de pui, rețeta oltenească

Credit Foto: 123RF

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro