Ciorba de perișoare este un preparat bogat în vitamine, de nelipsit mai ales în sezonul rece. Are un gust acrișor, dar bogat, și este un fel foarte apreciat de gospodine și familiile lor. Ceea ce nu înseamnă că ciorba de perișoare nu poate fi regăsită în meniurile a numeroase restaurante, în diferite variante.
Chiar dacă rețeta clasică de perișoare are la bază carnea de porc, există și alternative, precum cea de pui, de vițel sau, ca în această rețetă, de pește, ideală pentru perioada postului (dezlegare la pește).
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Ingrediente
- 800 g pește alb (cod, șalău, egrefin, biban etc.)
- 1-2 ardei grași roșii
- zarzavat dat pe răzătoare (un amestec din morcov, țelină, pătrunjel)
- 1 ceapă
- 2 roșii
- 2 felii de pâine
- 1 ou
- 1 linguriță cu vârf de făină
- 1 lingură pătrunjel tocat
- borș sau zeamă sau sare de lămâie
- leuștean
- sare după gust
Modalitate de preparare
Întâi se călește zarzavatul în 2 linguri de ulei. timp de 2 minute.
Peștele curățat se filetează. Păstrează capul și oasele și pune-le la fiert în 1,5 l apă.
Carnea de pește rezultată se trece prin mașina de tocat împreună cu pâinea înmuiată în apă și stoarsă bine. Ar trebui să ai o cantitate de carne în jur de 250 de grame.
Peste amestecul de carne se adaugă 1 lingură de ceapă dată pe răzătoare, oul, făina, sare după gust, piper, pătrunjel tocat și se amestecă bine.
După ce apa cu oase de pește a fiert câteva minute, se strecoară și se adaugă peste zarzavatul călit.
Când zarzavatul este fiert, se adaugă borșul și se potrivește apoi gustul cu sare.
Din compoziția de perișoare se modelează mici bile care se adaugă pe rând în ciorbă.
Se fierbe pentru 15 minute la foc mic.
La final, se presară leuștean tocat.
Încearcă și: Ciorbă de perișoare cu carne de vițel
Sursă foto: 123RF
1 comentariu
[…] ⭐ Ciorbă de perișoare din pește […]