217
Friptură sau sandwich? Ambele pot fi alintate cu acest chutney picant pentru o experiență umami.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4-5 borcane
Ingrediente:
- 1 căpățână usturoi
- 1 bucată de ghimbir de dimensiunea degetului mare
- 2 cepe mari
- 1 kg mere
- 3 stele anason
- 1 linguriță semințe chimen
- 1 baton scorțișoară
- 500 ml oțet de cidru
- 1 linguriță sare
- 1 kg prune
- 450 g zahăr pudră
- 4-5 borcane sterilizate
Modalitate de preparare:
- Pregătiți ingredientele, curățați usturoiul de coacă și tăiați-l rondele.
- Curățați și tocați ghimbirul.
- Feliați ceapa, apoi plasați-o într-o cratiță mare împreună cu usturoiul și ghimbirul.
- Curațați mere de coajă și feliați-le, apoi se adaugă în tigaie cu condimente, oțet și sare.
- Se aduce vasul în punctul fierberii și se lasă focul la mic. Acoperiți cu un capac și fierbeți timp de 30 de minute, până când merele sunt fierte și cărnoase.
- În timp ce merele sunt pe foc, tăiați prunele în sferturi, apoi adăugați-le peste mere îmreună cu zahărul.
- Se amestecă bine și se lasă să fiarbă neacoperit, pentru încă 40 de minute, până când prunele sunt fierte.
- Se toarnă în borcane sterilizate, se sigilează și se etichetează.
- Cel mai bun moment pentru a fi consumat este la 1 lună după preparare.
- Se poate păstra timp de 1 an într-un loc răcoros, iar după ce a fost deschis se păstrează la frigider pentru 1 lună.
Credit Foto: 123RF