Home » Deserturi & băuturi » Choux pentru profiterol

Choux pentru profiterol

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 200 vizualizari 2 minute timp estimat

Unul din deserturile copilăriei este profiterolul. Să îl savurăm ca pe vremuri.

Dificultate: dificil

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente:

  • 50 g unt nesărat tăiat în cuburi
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 75 g făină albă cernută cu un praf de sare
  • 2 ouă ușor bătute

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 220 C.
  2. Pentru a face aluatul de choux, puneți untul și zahărul într-o cratiță cu 150 ml apă.
  3. Se pune tava la foc mic, până când untul și zahărul s-au topit, apoi se aduce la fierbere.
  4. Se ia de pe foc, se adaugă făina dintr-o dată și se bate energic cu o lingură de lemn până când aluatul se strânge de pe părțile laterale ale vasului într-o bilă.
  5. Se lasă să se răcească timp de 5 minute, apoi se încorporează ouăle câte puțin  până când aveți un amestec rigid și lucios (acest proces este mult mai ușor într-un procesor de alimente).
  6. Se pregătesc două tăvi de cuptor.
  7. Folosind două lingurițe sau o lingură pentru înghețată puneți aluat în tăvi lăsând distanță între ele.
  8. Introduceți tava în cuptor pentru 18-20 minute sau până când sunt bine crescute și aurii.
  9. Scoateți gogoșelele din cuptor și tăiați partea de sus foarte puțin, astfel încât acestea să nu se prăbușească.
  10. Lăsați-le să se răcească pe un raft de sârmă.
  11. Umpleți cu cremă de vanilie/ înghețată și stropiți cu sirop de ciocolată după gust.

Credit Foto: 123RF

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro