200
Unul din deserturile copilăriei este profiterolul. Să îl savurăm ca pe vremuri.
Dificultate: dificil
Timp de preparare: rapid
Porții: 6
Ingrediente:
- 50 g unt nesărat tăiat în cuburi
- 2 linguri zahăr pudră
- 75 g făină albă cernută cu un praf de sare
- 2 ouă ușor bătute
Modalitate de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 220 C.
- Pentru a face aluatul de choux, puneți untul și zahărul într-o cratiță cu 150 ml apă.
- Se pune tava la foc mic, până când untul și zahărul s-au topit, apoi se aduce la fierbere.
- Se ia de pe foc, se adaugă făina dintr-o dată și se bate energic cu o lingură de lemn până când aluatul se strânge de pe părțile laterale ale vasului într-o bilă.
- Se lasă să se răcească timp de 5 minute, apoi se încorporează ouăle câte puțin până când aveți un amestec rigid și lucios (acest proces este mult mai ușor într-un procesor de alimente).
- Se pregătesc două tăvi de cuptor.
- Folosind două lingurițe sau o lingură pentru înghețată puneți aluat în tăvi lăsând distanță între ele.
- Introduceți tava în cuptor pentru 18-20 minute sau până când sunt bine crescute și aurii.
- Scoateți gogoșelele din cuptor și tăiați partea de sus foarte puțin, astfel încât acestea să nu se prăbușească.
- Lăsați-le să se răcească pe un raft de sârmă.
- Umpleți cu cremă de vanilie/ înghețată și stropiți cu sirop de ciocolată după gust.
Credit Foto: 123RF