Aceste chiftele orientale sunt geniale pentru a transforma o masă banală într-un adevărat festin. Servește-le alături de o salată cu multe verdețuri cu lămâie, sos de iaurt și orez cu unt.
Ingrediente (pentru 6-8 porții)
PENTRU CHIFTELE
- 500 g carne tocata (vita sau miel)
1 ceapa medie
2 căței de usturoi
2 linguri cu coriandru verde (sau patrunjel)
½ lingurita cu chimion
½ lingurita cu coriandru pudra
½ lingurita cu turmeric
un varf de lingurita cu ghimbir
sare
piper
PENTRU CRUSTA DE IERBURI
- pesmet
rosii uscate
chimen
ardei iute uscat
pasta dulce de rosii
oregano uscat
busuioc uscat
cimbru uscat
Mod de preparare
Pentru chiftele, amestecă toate ingredientele si stropește-le cu puțina apă rece pana rezulta o compoziție similară celei pentru chiftelele obișnuite. Cu mana uda, modelează chiftele de forma ovală. Separat,într-un castron, pregătește un amestec din pesmet si ierburi in cantitatea si proporțiile pe care ti le dorești. Tavalește chiftelele prin amestecul de ierburi si prajește-le la foc iute. Scoate-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Foto: Pixabay