Home » Mâncăruri » Chiftele orientale

Chiftele orientale

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 143 vizualizari 1 minute timp estimat

Aceste chiftele orientale sunt geniale pentru a transforma o masă banală într-un adevărat festin. Servește-le alături de o salată cu multe verdețuri cu lămâie, sos de iaurt și orez cu unt.

Ingrediente (pentru 6-8 porții)

PENTRU CHIFTELE

  • 500 g carne tocata (vita sau miel)
    1 ceapa medie
    2 căței de usturoi
    2 linguri cu coriandru verde (sau patrunjel)
    ½ lingurita cu chimion
    ½ lingurita cu coriandru pudra
    ½ lingurita cu turmeric
    un varf de lingurita cu ghimbir
    sare
    piper

PENTRU CRUSTA DE IERBURI

  • pesmet
    rosii uscate
    chimen
    ardei iute uscat
    pasta dulce de rosii
    oregano uscat
    busuioc uscat
    cimbru uscat

Mod de preparare

Pentru chiftele, amestecă toate ingredientele si stropește-le cu puțina apă rece pana rezulta o compoziție similară celei pentru chiftelele obișnuite. Cu mana uda, modelează chiftele de forma ovală. Separat,într-un castron, pregătește un amestec din pesmet si ierburi in cantitatea si proporțiile pe care ti le dorești. Tavalește chiftelele prin amestecul de ierburi si prajește-le la foc iute. Scoate-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Foto: Pixabay

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro