Home » Deserturi & băuturi » Cheesecake vegan, ușor și delicios

Cheesecake vegan, ușor și delicios

Autor: Diana Colcer
1 comentariu 250 vizualizari 3 minute timp estimat

Ți-e poftă de un cheesecake vegan? În loc să cheltui o avere într-un local din oraș, ce-ai zice să prepari chiar tu unul, acasă? Această rețetă îți va dovedi că este un desert simplu de realizat!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 8

Ingrediente

Pentru cremă

  • 120 g nuci caju
  • 240 g cremă de cocos
  • 230 g brânză vegană
  • 7 g amidon de porumb
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 160 ml sirop de arțar
  • 15 ml ulei de cocos
  • 2 lingurițe coajă de lămâie
  • 15-30 ml suc de lămâie
  • 1/2 linguriță sare de mare
  • fructe de pădure pentru decorat

Pentru crustă

  • 70 g fulgi de ovăz
  • 80 g migdale
  • 1/4 linguriță sare de mare
  • 20 g zahăr de cocos
  • 60 g ulei de cocos

Mod de preparare

Adăugați nucile caju într-un vas și se acoperiți cu apă fierbinte. Lăsați să se odihnească timp de 1 oră (neacoperit), apoi se scurg bine de excesul de apă.

Între timp se încălzește cuptorul la 170 g C și tapetați o formă de copt cu hârtie pergament.

Adăugați ovăzul, migdalele, sarea de mare și de zahărul de nucă de cocos într-un blender de mare viteză și se amestecă până când se obține o masă fină.

Îndepărtați capacul și adăugați uleiul de nucă de cocos topit, începând cu 4 linguri (60 g) și continuați să adăugați dacă amestecul este prea uscat.

Transferați amestecul în forma pregătită, distribuiți uniform și aplatizați cu mâinile.

Se dă la cuptor timp de 15 minute, apoi se încălzește la 190 ° C și se coace timp de 5-10 minute sau până când marginile sunt maro auriu.

Se scoate din cuptor să se răcească ușor, apoi se reduce căldura cuptorului la 162 grade.

Odată ce caju este hidratat și scurs excesul de apă, se adaugă într-un blender de mare viteză cu crema de nucă de cocos, crema de brânză vegană, amidonul, vanilia, siropul de arțar, ulei de nucă de cocos, coaja de lămâie, suc de lămâie și sarea de mare.

Se amestecă până când compoziția este una cremoasă.

Gustați și ajustați aroma după cum este necesar, prin adăugarea de mai mult suc de lămâie, coajă de lămâie, sare pentru echilibru și sirop de arțar pentru dulceață.

Se toarnă peste crustă și se răspândește într-un strat uniform.

Se coace timp de 50 de minute până la 1 oră, până când marginile arată foarte ușor uscate.

Lăsați să se odihnească timp de 10 minute la temperatura camerei, apoi se transferă la frigider pentru a lăsa sa se răcească complet (neacoperit).

Preferabil ar fi să fie lăsat pe timpul nopții.

Bucurați-vă de el ca atare sau cu cremă de nucă de cocos și fructe de pădure proaspete.

Încearcă și: Vafe vegane cu lapte de cocos

Sursă foto: 123RF

1 comentariu

Salam de biscuiți, rețeta clasică și alternative – eCuisine 10 decembrie 2023 - 7:34 pm

[…] Cheesecake vegan […]

Raspunde

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro