Rețetă pentru 5 porții, pe care o prepari în doar 50 de minute! Porfă bună!
INGREDIENTE
500 g carne de vițel
1 linguriță cimbru
1 linguriță oregano
½ linguriță nucșoară
1 linguriță bicarbonat
5 chifle graham
5 felii de brânză topită
4 castraveți acri
1 salată
2 roșii
1 ceapă
50 g unt
50 g muștar
100 g ketchup
Piper, sare
MOD DE PREPARARE
- Speli carnea, o tai în bucăți și o treci de două ori prin mașina de tocat. Adaugi condimentele, bicarbonatul, câteva linguri de apă, sare și piper după gust și omogenizezi amestecul.
- Împarți compoziția în cinci părți egale și modelezi cu mâna umedă biluțe, pe care apoi le aplatizezi.
- Le pui la fript pe grătar, la foc moderat, câte 3-4 minute pe fiecare parte. Tai chiflele în jumătate, pe orizontală. Speli legumele, tai ceapa rondele fine, iar roșiile și castravetele acru, rondele potrivite.
- Ungi partea de sus cu unt, iar pe cea de jos cu muștar. Pe baza chiflelor așezi câte o frunză de salată, 2 rondele de roșii, ceapă, apoi carnea friptă și deasupra câte o felie de brânză topită, feliile de castraveți acri. Repartizezi untul rămas și ketchupul pe interiorul capacului de la chiflă și așezi peste restul burgerului.
SFATURI
Scutești timp dacă achiziționezi carnea gata tocată, dar e preferabil să mergi la măcelărie și să alegi tu personal carnea, iar bucățile alese să îți fie tocate aoclo, pe loc.
Dacă vrei să pregătești cheeseburgeri și la iarbă verde, procură-ți o tablă pe care să o așezi peste grătar.
Găsești alte rețete de mâncăruri delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția aprilie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Pracic în Bucătărie, 123rf.com