Numai auzind „chec cu lămâie” și ți se face poftă… Poftim cea mai simplă și mai rapidă rețetă cu iaurt (care face praful de copt să acționeze eficient).
Ingredientele sunt suficiente pentru o tava clasica de chec, dar acestea se pot multiplica foarte ușor, paharul de iaurt de 125 de grame, fiind unitatea de măsură pentru rețetă. Proporția dintre oua și iaurt este de patru oua la un pahar. Cu paharul de iaurt se măsoară și restul ingredientelor.
Ingrediente:
- 4 oua
- Un pahar de iaurt de 125 de grame
- Doua pahare rase de zahar
- Trei pahare cu varf de faina
- Un pahar de ulei
- Coaja rasa de la o lamaie
- O lingurita de suc de lamaie
- Un praf de sare
- O lingurita de praf de copt
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul, unge tava de chec cu unt si tapeteaza-o cu faina.
2. Amestaca ouale cu zaharul, bine, pana cand se fac spuma, adauga uleiul, lingurita de suc de lamaie si iaurtul, apoi continua sa amesteci.
3. Adauga faina, coaja de lamaie si praful de copt si omogenizeaza compozitia incet, ca sa nu se lase.
4. Rastoarna in tava si coace prajitura 20-30 de minute la 200 de grade.
5. Checul cu lămaie si iaurt este gata cand capata o culoare frumoasa si este consistenta la atingere.
6. Este bun rece, simplu, pudrat cu zahar, dar poate fi glazurat cu sirop de fructe sau ciocolata.