Poate că e o rețetă clasică, dar apetisanții cartofi copți sunt mereu o idee bună atunci când n-ai inspirație pentru garnitură.
1. Taie câțiva cartofi pe lungime, în felii potrivit de groase. Pune-i într-o oală cu apă cu sare exact în momentul în care aceasta clocotește. Lasă cartofii să fiarbă 10 minute, apoi scurge-i într-o sită.
2. Între timp, amestecă într-un castron pesmetul cu o lingură cu rozmarin, uscat sau proaspăt, boia iute sau dulce, un praf de sare, puțin piper proaspăt măcinat.
MIT: Sunt cartofii nesănătoși? Fibrele din cartofi ajută la digestie, iar vitamina B6 prezentă în aceștia ajută la descompunerea carbohidraților și îmbunătățește metabolismul. Această combinație câștigătoare poate fi benefică atunci când se are în vedere pierderea în greutate și ținerea sub control greutății. Aproape o treime din populația planetei are colesterolul mărit, ceea ce ne expune unui risc mai mare de boli de inimă și accident vascular cerebral.
3. Stropește-i cu ulei de măsline, presară peste cartofi amestecul de mirodenii și amestecă ușor. Pune cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, presară cățeii de usturoi printre ei și dă la cuptorul încins până capătă o culoare aurie.
4. Servește fiecare porție de cartofi copți cu sos bechamel.
INGREDIENTE:
500 g cartofi
3-4 căței de usturoi
1-2 linguri cu pesmet
rozmarin
sare
piper
boia iute/dulce
1-2 frunze de salvie
ulei de măsline