Salata Caprese este cel mai indicat preparat dacă vrei să te răsfeți puțin (fără regrete) sau dacă vrei să te simți ca și cum ai fi în vacanță pe riviera italiană.
INGREDIENTE (3 porții):
- 3 roșii mari (preferabil soiuri precum „inimă de bou” sau Monterossa)
- 300 g brânză mozzarella de bivoliță
- 480 ml oțet balsamic
- 3 linguri ulei de măsline
- frunze de busuioc
- pesto de busuioc
- sare de mare
- piper proaspăt măcinat
Dacă nu ai sos pesto pentru salata Caprese, prepară rapid unul punând în blender o legătură de busuioc, un cățel de usturoi, 3 linguri de ulei de măsline, o mână de nuci crude și o lingură de parmezan ras, zeamă de lămâie, sare și piper.
MOD DE PREPARARE:
1.Pregătește o reducție de oțet balsamic, punându-l pe foc într-o crăticioară cu fund mai gros. Lasă 10-20 de minute din clipa în care fierbe, în funcție de cât de gros îți dorești să fie sosul. Lasă-l deoparte să se răcească.
2. Taie felii roșiile și brânza mozzarella. Așază-le pe farfurie, presară frunzele de busuioc, pesto, sare, piper și stropește cu ulei de măsline extravirgin.
3. La final, adaugă reducția de oțet balsamic după gust. Păstrează în frigider restul de sos de oțet balsamic (pentru următoarea salată Caprese) și servește-l alături de o friptură de vită.
Foto: Pixabay