Rețetă pentru 4 porții. Se prepară în 45 de minute.
INGREDIENTE
16 tuburi cannelloni
500 g brânză urdă (ricotta)
300 g telemea
300 g mozzarella
2 ouă
Busuioc proaspăt
Mărar, pătrunjel tocat
1 cană supă de legume
2 căni suc de roșii
100 măsline tocate (verzi şi negre, după preferință)
1 ceapă
3 căţei de usturoi
500 g spanac curățat și tocat
MOD DE PREPARARE
- Fierbe pastele după instrucţiuni. Amestecă într-un castron cele trei feluri de brânză, adaugă ouăle bătute bine şi verdeţurile.
- Într-o tigaie înaltă, căleşte puţin ceapa şi usturoiul pisat bine, adaugă măslinele mărunţite cât mai mult, apoi supa și sucul de roșii. Când s-a înmuiat ceapa, adaugă și spanacul. Lasă lasă să dea un clocot, după care dă la o parte tigaia. Încinge cuptorul.
- Când tuburile cannelloni s-au răcit, umple-le cu amestecul de brânză. Aşază-le într-un vas termorezistent în care ai pus înainte o cană din sosul de roşii cu măsline. Restul de sos se toarnă deasupra.
- Acoperă vasul cu folie de aluminiu şi lasă la cuptor aproximativ 30 de minute.
Descoperă vasul, rade mozzarella deasupra şi mai lasă la cuptor încă 15 minute neacoperit, să se rumenească.
Sursă foto: 123rf.com