Burgerii vegetarieni și vegani au început să fie din ce în ce mai populari și în România, dar nu e nevoie să mergi la restaurant pentru a savura unul. Există numeroase rețete absolut delicioase pe care le poți testa, iar burgerul vegan cu falafel este o alegere perfectă!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Ingrediente (4 porții)
- 400 g năut la conservă, clătit și scurs
- 1 cățel de usturoi, tocat
- 1 mână de pătrunjel
- 1 linguriță chimen măcinat
- 1 linguriță coriandru măcinat
- 1/2 linguriță pastă harissa
- 2 linguri făină
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- pâine / pita/ chifle
- 200 g sos salsa pentru servire
- salată verde
- 1 ceapă roșie mică, tocată
Modalitate de preparare
- Lăsați năutul pe un strat de prosoape de bucătărie pentru a elimina excesul de lichid.
- Plasați boabele de năut într-un blender, împreună cu usturoiul, chimenul, coriandru, condimentele, făina și un praf de sare.
- Amestecați până când compoziția se transformă într-o pastă ușor de modelat.
- Formați chiftele pe care apoi prăjiți-le într-o tigaie cu ulei de floarea sorelui, câte 3 minute pe fiecare parte.
- Serviți alături de salsa, pâine și salată verde.
Încearcă și: Sfeclă roșie umplută cu orez (rețetă vegană/de post)
Foto: Pixabay
1 comentariu
[…] ⭐ Descoperă și rețeta de Burger vegan cu falafel […]