209
Porția de aromă pentru cina din această seară este oferită de o combinație incredibilă dintre roșii dehidratate și ierburi aromatice.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4-6
Ingrediente:
- 300 g năut
- 60 g busuioc sau pătrunjel tocat
- 80g ceapă tocată
- 6 căței de usturoi
- 60 g roșii dehidratate, tocate
- 10 g pudră chimen
- 1/2 linguriță turmeric
- 1 1/2 linguriță sare
- 1 1/2 linguriță piper
- 50 g tahini
- chifle fără gluten (opțional)
- pesto
- roșii
Modalitate de preparare:
- Se clătește năutul într-o sită cu ochiuri fine și se adaugă într- oală mare.
- Se acoperă cu apă și se aduce la în punctul fierberii la foc mare. Se fierbe timp de 1 minut, apoi se acoperă, se îndepărtează de pe sursa de foc și lasă deoparte timp de 1 oră. Apoi se scurge de excesul de apă.
- Între timp, se adaugă pătrunjelul sau busuiocul, ceapa, usturoiul și roșiile uscate într-un procesor de alimente. Se amestecă bine până la omogenizare și se lasă deoparte.
- Odată ce năutul este ușor răcit, se adaugă jumătate din cantitate în blender, împreună cu chimenul, turmeric, sare, piper și tahini.
- Se amestecă pentru a combina foarte bine, apoi se adaugă restul de năut și se amestecă până când se obține un aluat ca o pastă.
- Acest lucru poate dura până la 4-5 minute pentru a încorpora pe deplin toate condimente și ierburile.
- Adăugați mai mult tahini sau un pic de apă în cazul în care amestecul este prea sfărâmicios sau prea uscat.
- Gustați și ajustați mirodeniile/ sare / ierburi după cum este necesar.
- Apoi puneți capacul și lăsați în frigider timp de 30 de minute – 1 oră, pentru a permite ca aromele să se întrepătrundă și aluatul să devină mai ferm.
- Se scoate din frigider și se împarte în 4-6 bile din care se formează ușor chiftele folosind mâinile.
- Pentru a găti, încălziți o tigaie. O dată ce este fierbinte, adăugați ulei suficient pentru a crea un strat subțire și așteptați 1-2 minute pentru ca uleiul să se încălzească.
- Apoi gătiți burgerii timp de 2-3 minute pe fiecare parte.
- Odată ce partea de jos este rumenită uniform, întoarceți ușor, deoarece pot fi fragili. Continuați până când toți burgerii sunt gata.
- Serviți burgerii cu chifle simple sau fără gluten și cu topping-uri la alegere.
Credit Foto: 123RF