Home » Vegetarian & vegan » Burger cu roșii uscate și năut

Burger cu roșii uscate și năut

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 163 vizualizari 3 minute timp estimat

Porția de aromă pentru cina din această seară este oferită de o combinație incredibilă dintre roșii dehidratate și ierburi aromatice.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4-6

Ingrediente:

  • 300 g năut
  • 60 g busuioc sau pătrunjel tocat
  • 80g ceapă tocată
  • 6 căței de usturoi
  • 60 g roșii dehidratate, tocate
  • 10 g pudră chimen
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1 1/2 linguriță sare
  • 1 1/2 linguriță piper
  • 50 g tahini
  • chifle fără gluten (opțional)
  • pesto
  • roșii

Modalitate de preparare:

  1. Se clătește năutul într-o sită cu ochiuri fine și se adaugă într- oală mare.
  2. Se acoperă cu apă și se aduce la în punctul fierberii la foc mare. Se fierbe timp de 1 minut, apoi se acoperă, se îndepărtează de pe sursa de foc și lasă deoparte timp de 1 oră. Apoi se scurge de excesul de apă.
  3. Între timp, se adaugă pătrunjelul sau busuiocul, ceapa, usturoiul și roșiile uscate într-un procesor de alimente. Se amestecă bine până la omogenizare și se lasă deoparte.
  4. Odată ce năutul este ușor răcit, se adaugă jumătate din cantitate în blender, împreună cu chimenul, turmeric, sare, piper și tahini.
  5. Se amestecă pentru a combina foarte bine, apoi se adaugă restul de năut și se amestecă până când se obține un aluat ca o pastă.
  6. Acest lucru poate dura până la 4-5 minute pentru a încorpora pe deplin toate condimente și ierburile.
  7. Adăugați mai mult tahini sau un pic de apă în cazul în care amestecul este prea sfărâmicios sau prea uscat.
  8. Gustați și ajustați mirodeniile/ sare / ierburi după cum este necesar.
  9. Apoi puneți capacul și lăsați în frigider timp de 30 de minute – 1 oră, pentru a permite ca aromele să se întrepătrundă și aluatul să devină mai ferm.
  10. Se scoate din frigider și se împarte în 4-6 bile din care se formează ușor chiftele folosind mâinile.
  11. Pentru a găti, încălziți o tigaie. O dată ce este fierbinte, adăugați ulei suficient pentru a crea un strat subțire și așteptați 1-2 minute pentru ca uleiul să se încălzească.
  12. Apoi gătiți burgerii timp de  2-3 minute pe fiecare parte.
  13. Odată ce partea de jos este rumenită uniform, întoarceți ușor, deoarece pot fi fragili. Continuați până când toți burgerii sunt gata.
  14. Serviți burgerii cu chifle simple sau fără gluten și cu topping-uri la alegere.

Credit Foto: 123RF

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro