Rețeta este pentru 13 bucăți. Se prepară în 50 de minute.
INGREDIENTE
2 ouă
200 g zahăr pudră
100 ml ulei
125 ml lapte
200 g făină
1/2 plic praf de copt
1 linguriță zeamă de portocală
Coaja rasă de la 1 portocală sau esență de portocală
1 plic zahăr vanilinat
100 g pepite de ciocolată
MOD DE PREPARARE
- Mixezi ouăle cu zahărul și zahărul vanilinat, până când își dublează volumul. Adaugi uleiul puțin câte puțin, ca la maioneză, apoi laptele, praful de copt stins cu zeamă de portocale, coaja rasă de portocale și făina cernută.
- Amesteci ingredientele până obții o compoziție omogenă, apoi încorporezi pepitele de ciocolată. Torni compoziția în forme de hârtie de copt.
- Coci brioșele în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 20-25 de minute. Când s-au răcit, le poți pudra cu zahăr sau le glazurezi, în felul acesta păstrându-se proaspete mai mult timp.
SFAT: Pentru un aspect mai elaborat, poți să decorezi cu frișcă și cu fructe în momentul servirii.
Găsești mai multe rețete de mâncăruri delicioase în revista #Practic în Bucătărie! Prima ediție din 2025 este acum în magazinele de presă!
O poți procura și online de pe publisol.ro, în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva #Practic în Bucătărie, 123rf.com